Een unieke pick-up voor dagelijkse avonturen die zich onderscheidt door een moderne interpretatie van authentieke Jeep-stijlelementen als de legendarische zevensleufs grille, ronde koplampen en trapeziumvormige wielkastranden.De nieuwe Jeep® Gladiator is echter meer dan een stijl-statement: met zijn dubbele cabine en zijn 152 centimeter brede stalen laadbak met geïntegreerd sjorsysteem en handige opties als een afdekscherm, scheidingswand en kunststof binnenbekleding voor de laadbak, is hij in de eerste plaats een uiterst veelzijdige alleskunner.

De nieuwe Jeep® Gladiator is de enige 4x4 pick-up die leverbaar is met een gebruiksvriendelijke premium softtop, twee verschillende hardtops en een neerklapbare voorruit om maximale vrijheid voor open rijden te bieden. De wielophanging is afgestemd op stabiele en comfortabele rijeigenschappen op de weg zonder dat dit ten koste gaat van de terreinprestaties. Daarvoor biedt de Gladiator een ruime keuze aan beproefde Jeep offroad-techniek, zoals de Command-Trac en Rock-Trac 4x4-systemen, een Dana® 44 voor- en achteras van de derde generatie, Tru-Lock elektrisch bediende sperdifferentiëlen in de voor- en achteras, een voor zijn segment exclusieve elektronisch loskoppelbare voorste stabilisatorstang en 32-inch terreinbanden.

Voor de aandrijving is de nieuwe Jeep® Gladiator uitgerust met een 3,0-liter V6 EcoDiesel van 260 pk/191 kW die een perfecte balans biedt tussen efficiency en kracht bij zowel dagelijks gebruik als offroad-avonturen. Op markten buiten Europa wordt hij ook aangeboden met Jeeps 3,6-liter Pentastar V6-benzinemotor van 285 pk/210 kW. Op het gebied van elektronica biedt hij als primeur een offroad-camera om het terrein voor de auto beter te kunnen beoordelen. Daarnaast is hij uitgerust met een ParkView®-achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen in het camerabeeld en een Uconnect™-systeem van de vierde generatie met 7,0- of 8,4-inch touchscreen en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto™. Tot slot is voor deze herrijzenis van zijn gelijknamige legendarische voorganger een breed scala geavanceerde rijassistentiesystemen verkrijgbaar, waaronder dodehoekbewaking met detectie van kruisend verkeer achter de auto, een waarschuwingssysteem voor botsing op een voor- of tegenligger met actieve noodstopassistentie en adaptieve cruise control met Stop&Go-functie.

De nieuwe Jeep® Gladiator staat vanaf volgend jaar bij de Europese Jeep-dealers in de showroom in de uitvoeringen Sport, Overland en Rubicon, maar bezoekers van Camp Jeep konden er deze zomer al mee kennismaken. Op het evenement stonden twee speciaal door Mopar aangeklede Rubicon offroad-varianten met 3,6-liter benzinemotor: een hagelwitte en een gitzwarte. Dankzij een enorm aanbod van meer dan honderd door Mopar geselecteerde accessoires hebben kopers straks een ongekend aantal mogelijkheden de Gladiator aan hun persoonlijke voorkeuren en behoeftes aan te passen.

JEEP® NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het Jeep® nieuws

BOEK EEN PROEFRIT

Bezoek uw dichtstbijzijnde dealer

JEEP® PARTNESHIPS

Jeep® is de trotse sponsor en partner van meerdere teams en organisaties

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT