JEEP® 4x4: KLAAR VOOR ELKE UITDAGING

Er bestaat geen makkelijk weg naar de top. Maar Jeeps legendarische 4x4-modellen als de Wrangler, Renegade, Compass en Grand Cherokee laten zich door niets of niemand tegenhouden. Dankzij meer dan 75 jaar ervaring in 4x4-techniek zijn ze tegen elke uitdaging opgewassen.
Niet alleen in het terrein, maar ook op het asfalt: hun 'on demand' 4WD-systemen zorgen ervoor dat de vierwielaandrijving automatisch wordt in- en uitgeschakeld wanneer de rijomstandigheden dat noodzakelijk maken. Deze systemen maken gebruik van een koppelingsunit of centraal differentieel, waardoor de voorste en achterste cardanas met verschillende toerentallen kunnen draaien. In combinatie met een mechanisch of elektronisch sperdifferentieel zorgt dat voor een optimale verdeling van de aandrijfkracht over de wielen, of de weg nu droog, nat, stoffig of bedekt met sneeuw is.

JEEP® 4X4: TECHNIEK GEBOREN IN HET TERREIN

Regen, modder, sneeuw, steile hellingen: een Jeep® met vierwielaandrijving zal er even weinig moeite mee hebben als met een ritje naar de supermarkt. Al helemaal niet als hij is voorzien van een Trail Rated®-badge als bewijs dat hij zich heeft staande gehouden in loodzware offroad-tests in de ruigste gebieden op aarde. Dankzij grote vrijloophoeken en een hoge stuurprecisie bieden deze modellen een optimale bewegingsvrijheid in het terrein, ook op steile hellingen met een losse ondergrond. Zelfs door ondergelopen stukken land of rivierbeddingen laten ze zich niet tegenhouden: een hoog geplaatste luchtinlaat en extra afdichtingen voor de elektrische installatie en de carrosserie voorkomen dat water in de motor en het interieur kan binnendringen.

Klik hier voor meer informatie over de Trail Rated®-badge.

Offroad-rijden vereist extra vaardigheden. Maar met Jeeps® geavanceerde 4WD-systemen zult u altijd en overal uw weg omhoog, omlaag, door of rondom vrijwel elk obstakel kunnen vinden. Meer dan 75 jaar ervaring in 4x4-techniek staat ervoor garant dat u optimaal bent voorbereid op alles wat Moeder Natuur voor u in petto heeft.
Om u verder op weg te helpen, hebben wij een speciale offroad-gids samengesteld vol met informatie over rijden in het terrein. Hierin vindt u ook een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen.

LEES MEER

VIND UW EIGEN WEG IN DE WERELD VAN HET OFFROAD-RIJDEN

Stijl is een kwestie van persoonlijke keuzes. Vindt u een beetje luxe en comfort bij uw avonturen wel zo prettig? Kies dan voor een van onze SUV's met een volautomatisch 4x4-systeem dat al naar gelang de rijomstandigheden vrijwel onmerkbaar overschakelt van voorwielaandrijving op vierwielaandrijving en omgekeerd, zodat u zich daar zelf niet over hoeft te bekommeren.
Bent u een echte outdoor-avonturier voor wie geen uitdaging te groot is? Ga dan voor een een van onze Trail Rated®-modellen, waarbij de Selec-Terrain®-tractieregeling is uitgebreid met Hill Descent Control en de extra keuzestand Rock om ook de ruigste bergpaden te kunnen bedwingen.
Deze modellen hebben verder een two-speed tussenbak met hoge en lage gearing. De hoge gearing is bedoeld voor normale rijomstandigheden op de weg, ook bij regen en sneeuw. De lage gearing is ideaal voor extra tractie bij lage snelheden, zoals het rijden van zware offroad-trajecten en situaties waarin extra aandrijfkoppel wenselijk is (bijvoorbeeld voor het uit het water trekken van een boot.
Wanneer u regelmatig met een zware aanhanger rijdt, is een Jeep® 4x4 met trekhaak de perfecte oplossing. De trekhaak kan uiteraard ook worden gebruikt voor handige accessoires als een fietsdrager of bagagebox.
Meer informatie over het gebruik van uw Jeep® als trekauto vindt u in onze naslaggids met trekgewichten. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw Jeep®-dealer: die zal u graag helpen bij het kiezen van de juiste uitrusting voor de door u gewenste toepassing.

LEES MEER

START UW NIEUWE AVONTUUR: ONTDEK DE JEEP® 4X4-RANGE

Ieder beleeft de vrijheid die een Jeep® biedt op zijn eigen manier. Bekijk ons complete aanbod en kies het model en het 4x4-systeem dat het best aan uw behoeftes en voorkeuren beantwoordt.

DE NIEUWE JEEP® WRANGLER 4x4

De iconische Wrangler belichaamt als geen ander het vrijgevochten karakter waar Jeep over de hele wereld om bekend staat. Hij is verkrijgbaar met twee verschillende 4x4-systemen die onder andere dankzij sperdifferentiëlen op de voor- en achteras en een ontkoppelbare voorste stabilisatorstang vrijwel elke plaats op aarde bereikbaar maken.

LEES MEER

JEEP® RENEGADE 4x4

A Jeep® Renegade is verkrijgbaar met twee innovatieve 4x4-systemen, beide met uitschakelbare achterwielaandrijving , waarbij vrijwel onmerkbaar wordt overgeschakeld van voorwielaandrijving op 4x4-aandrijving en omgekeerd. Daarnaast kunt u voor de tractieregeling zelf een rijmodus kiezen die het beste bij de weg- en weersomstandigheden past.

LEES MEER

JEEP® COMPASS 4x4

De stijlvolle Jeep Compass biedt een keuze uit twee Jeep® Active Drive 4x4-systemen die een maximum aan prestaties, comfort en veiligheid garanderen. Op elk wegoppervlak en onder alle rijomstandigheden.

LEES MEER
4x4 image

UW NIEUWE AVONTUUR BEGINT HIER!

Kiezen voor Jeep®, is een keuze voor meer dan 75 jaar ervaring in 4x4-techniek. Ontdek onze aanbiedingen voor de verschillende Jeep® 4WD-modellen die met hun geavanceerde 4x4-systemen nieuwe wegen naar nieuwe avonturen openen.

LEES MEER