De uitvinders van de SUV

Jeep® geeft het begrip SUV sinds jaar en dag betekenis en inhoud; de enige echte, originele SUV. Vandaag gaat Jeep® de moderne uitdagingen van de auto-industrie aan en introduceren we het 4xe-gamma en verleggen we opnieuw de grenzen met de hybride SUV. Of het nu de Compass, Renegade of Wrangler is… u kan rekenen op de Jeep®-familie voor de auto die perfect past bij elke situatie.
Foto di uno dei primi modelli di SUV.

SUV: WIJ GEVEN HET BEGRIP BETEKENIS

SUV staat voor ‘Sport Utility vehicle‘, een begrip dat algemeen bekend werd in de jaren ’80 maar waarvan de oorsprong dateert van veel vroeger. 'Sport Utility Vehicle' dook in 1974 voor het eerst op in de brochure van de eerste generatie Cherokee en de naam bleef voor altijd met dit voertuig geassocieerd. Sindsdien zorgde de populariteit van onze SUV ervan dat het woord steeds vaker in één adem genoemd werd met het merk Jeep® en dat het woord uiteindelijk een synoniem is geworden voor Jeep®. Met hun omvangrijke prestatiemogelijkheden door de verhoogde en verbrede basis, 4x4-aandrijving en het robuuste interieur, groeiden de eerste SUV’s uit tot legendarische voertuigen, wegens hun innovatieve bereik en vermogen om elk type hindernis te overwinnen. Deze mix van vrijheid en kracht zorgde ervoor dat het merk Jeep® boven de term SUV uitsteeg, wat een emotionele connectie creëerde en een nooit geziene fanbasis genereerde. Nog altijd wordt Jeep® gezien als de ultieme SUV en wordt de betekenis van het begrip automatisch geassocieerd met vrijheid en avontuur; de kernwaarden van het merk.

SUV a confronto con un vecchio modello.

DE GESCHIEDENIS VAN DE SUV

De geschiedenis van het merk Jeep® is goed gedocumenteerd en gaat terug tot 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het nog Willys Overland heette. Het oorspronkelijk ontwerp van de SUV bood al de ijzersterke eigenschappen die sindsdien in het DNA van het merk Jeep® ingebakken zitten. Zozeer zelfs dat het Amerikaanse leger het tot zijn eigen 'general purpose vehicle' (GP of voertuig voor alle gebruik) uitriep. Bocht na bocht schreef en herschreef Jeep® zijn geschiedenis. Van het moment dat zijn unieke karakter het zijn oorspronkelijke naam gaf tot wanneer de term SUV het licht zag. Na verloop van tijd wist het voor zichzelf de reputatie te creëren van een buitengewoon merk dat de regels niet alleen dicteert, maar zich ook in alles laat leiden door de authentieke instelling van een pionier. Dat is al zo sinds de eerste 'Jeep® Civil’ in 1945 zijn publieke opwachting maakte als Jeep® CJ. Daarna pakte het merk uit met grotere Jeeps als de SJ Wagoneer en de Cherokee. Vanaf de jaren ‘60 maakte het ook pick-ups, tot en met de 'dispatcher' voor de Amerikaanse postdienst. Jeep® bewijst niet alleen dat het kan vooruitlopen op de tijd, het riep ook een compleet nieuwe categorie in het leven. Zo fungeerde Jeep® halverwege de jaren ‘80 als katalysator voor een heuse offroadcultuur, met de introductie van de Wrangler en het nieuwe ontwerp van de Cherokee .

Differenza dei modelli SUV, SUV compatto e 4x4

VERSCHILLENDE TERMEN, EEN BETEKENIS

Vaak worden de SUV, Compacte SUV en 4x4 gegroepeerd in dezelfde categorie. Laat ons even uitweiden over wat hen van elkaar onderscheidt en wat ze precies doen. Het verschil tussen een SUV en een compacte SUV heeft te maken met de structuur van het voertuig, niet met de capaciteiten. Een SUV is gebouwd op een breder, langer chassis dat meer bodemvrijheid biedt. Dat alles resulteert in grotere afmetingen. Een compacte SUV wordt meestal gebouwd op een kleiner chassis op basis van een auto met een verticaal ontwerp met een unibody, voor een ruimer interieur. 4x4 is gewoon een term die wordt gebruikt om een voertuig te beschrijven met een systeem dat mechanisch alle vier de wielen tegelijk inschakelt. SUV's, compacte SUV's en 4x4's bieden superieure terreincapaciteiten in vergelijking met standaardauto’s. Hun hogere rijpositie zorgt voor een beter zicht, een grotere veiligheid, meer comfort en zitruimte. En dat zijn nog maar enkele van de talrijke kwaliteiten van ons hele gamma SUV's, compacte SUV's en vierwielaangedreven voertuigen, die staan voor het verleden, het heden en de toekomst van Jeep®.

Nuovi SUV ibridi Renegade e Compass.

HYRBIDE SUV, EEN NIEUW RAS

Klaar voor ongekende avonturen op nieuwe plaatsen? Jeep® introduceert 4xe, de nieuwe reeks Plug-in hybride SUV’s waarmee nieuwe mogelijkheden zich een weg banen. Door gebruik te maken van de kracht van twee motoren, een verbrandingsmotor en een elektromotor, bieden hybride voertuigen vele voordelen. De combinatie van deze twee motoren resulteert in een efficiënter enegriegebruik, een drastische vermindering van de CO₂-uitstoot en de mogelijkheid om uitsluitend op elektrische energie te rijden. De verbrandingsmotor drijft de twee voorwielen aan en de elektrische motor de achterwielen. De hybride elektromotor kan worden opgeladen aan een stopcontact, maar kan ook tijdens het rijden opgeladen worden door de energiegenerator van de verbrandingsmotor. De winst van het innovatieve gebruik van de hybride configuratie gaat trouwens nog heel wat verder dan een efficiënter energiegebruik. Zo levert de elektrische vierwielaandrijving een snellere motorrespons en zorgt het hogere motorkoppel voor nog betere offroadcapaciteiten.

Ontdek meer
Nuovi SUV

ELEKTRISCHE SUV, AANGEBROKEN

Ontdek ongekend avontuur met het onmiskenbare Jeep®-dna, maar dan 100% elektrisch. Evaar een nog diepere betekenis van vrijheid. Nu kunt u gaan en staan ​​waar u maar wilt en ervaart u een eenvoudigere manier om uw voertuig op te laden. De elektrische motor van de Jeep® Avenger combineert prestaties en efficiëntie, aangezien hij zorgt voor een maximaal bereik van 400 km (geschat elektrisch WLTP-bereik). In slechts drie minuten snelladen kunt u 30 km actieradius krijgen, precies genoeg voor uw dagelijkse basisbehoeften.

Als u de dagelijkse sleur beu bent, ga dan de stad uit en ervaar emissievrij rijden in uw nieuwe SUV, met alle voordelen van de klassieke Jeep® capaciteiten. Een stille rijervaring, een vrijwel onmiddellijke koppel van 260 Nm en een soepel en responsief rijgedrag: de voordelen die u zult ervaren aan boord van de volledig elektrische Jeep® Avenger wachten op u.

Als u op zoek bent naar een auto, kiest u niet alleen degene die u mooi vindt, maar ook degene die bij u past.

Jeep

DE AVENGER; DE BETEKENIS VAN VRIJHEID

De nieuwe volledig elektrische Avenger is 100% puur Jeep®-DNA. Laat u op het eerste gezicht verrassen door het gedurfde ontwerp en u zult versteld staan ​​van de uitstekende combinatie van capaciteiten, veelzijdigheid en technologie. De Avenger mag dan wel de meest compacte Jeep® ooit zijn: het interieur is ruim genoeg voor vijf passagiers en al hun bagage.

Ontdek AvengerJeep Renegade.

EEN ENERGIEKE & COMPACTE SUV

De onbevreesde en spontane aard van Jeep® wordt geïllustreerd in Renegade, de compacte SUV die indruk maakt. Met vierwielaandrijving en de nieuwste technologie is deze SUV altijd klaar om te rijden.

Ontdek Renegade 4xe Plug-in HybridJeep Compass

KIES JE PAD

Een SUV die echt klaar is om alle kanten op te gaan.
Compass belichaamt de Jeep® geest met zijn compacte ontwerp, ruimtelijkheid, interieurontwerp en zijn ‘can do’ houding. Het is de perfecte metgezel voor de stad en wanneer je de behoefte voelt om eropuit te gaan.

Ontdek Compass 4xe Plug-in HybridJeep Wrangler

HET GEZICHT VAN AVONTUUR

Eindelijk, we hebben de hoeksteen van het merk. Het is de SUV waarmee het allemaal begon: de Jeep® Wrangler. Het is de belichaming van een 4x4 en biedt de vrijheid die de wereld blijft inspireren.

Ontdek de Wrangler 4xe Plug-in HybridJeep Wrangler

GRAND CHEROKEE 4XE, DE BESTE VERSIE VAN JEEP

Stap aan boord en ervaar de geheel nieuwe Grand Cherokee 4XE Plug-In Hybrid: volledig vernieuwd exterieurontwerp, geheel nieuw interieur met vakmanschap van wereldklasse, innovatieve technologie, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en een perfecte balans tussen de dynamiek op de weg, 4XE-prestaties en legendarische 4x4-mogelijkheden.

Ontdek Grand Cherokee 4xe
GENIET VAN COMFORT EN AVONTUUR

GENIET VAN COMFORT EN AVONTUUR

Bij het kiezen van een SUV, is de meest logische keuze die voor het merk met de meeste awards in de prijzenkast: de pionier die ook in het verhaal van de hedendaagse SUV nog altijd de onbetwiste hoofdrol speelt.

Bekijk alle onweerstanbare aanbiedingen voor het hele SUV-gamma van Jeep® en geniet van een vrijheid die u nooit eerder beleefde.

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT