EEN SUV IN ELK FORMAAT

SUV’s zijn altijd synoniem geweest voor avontuur en vrijheid. Waarden die ook Jeep® van oudsher hoog in het vaandel heeft staan, met zijn brede range aan SUV’s in oplopende omvang met verschillende prestatie- en uitrustingsniveaus. Voor de compacte Renegade en Compass wordt het modelaanbod nu verder vergroot met twee gloednieuwe plug-in hybrides die beantwoorden aan de toenemende vraag naar duurzame mobiliteit. Ook voor de Wrangler, het merkicoon bij uitstek dat zijn wereldwijde faam dankt aan het feit dat hij altijd zichzelf steeds weer weet te overtreffen met behoud van zijn unieke karakter, komt er in 2021 een dergelijke oplaadbare hybrideversie.

WIJ HEBBEN DE SUV UITGEVONDEN

De afkorting SUV, die staat voor Sports Utility Vehicle, is sinds de jaren tachtig een ingeburgerde modelaanduiding. Maar de geschiedenis van dit autotype gaat verder terug. De term 'Sports Utility Vehicle’ dook voor het eerst op in 1974 in de brochure van de eerste generatie Cherokee, de sportieve alleskunner waarmee Jeep opnieuw geschiedenis schreef. Toen duidelijk werd dat dit nieuwe autotype aansloeg, kwam Jeep® al snel met soortgelijke andere nieuwe modellen. Deze SUV’s van het eerste uur kenmerkten zich door hun hoge en brede bouw, vierwielaandrijving en interieurs die tegen een stootje konden. Met hun grote terreinvaardigheid boden ze een combinatie van kracht en vrijheidsbeleving waarmee ze de algemene opvatting van wat een SUV zou moeten zijn bepaalden. Zo werd de benaming SUV onlosmakelijk verbonden met het merk dat dit autotype uitvond en de term bedacht. En het verlangen naar vrijheid en avontuur is tot op de dag vandaag de drijvende kracht achter het ontstaan van alle nieuwe Jeep®-modellen, die elk op hun eigen manier beantwoorden aan de veranderende eisen van hun tijd.

DE GESCHIEDENIS VAN DE SUV

De goed gedocumenteerde geschiedenis van het merk Jeep® gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog, toen door Willys Overland in 1941 de eerste Jeeps werden gebouwd in opdracht van het Amerikaanse leger. Dit voertuig voor algemene doeleinden (‘General Purpose’ oftewel GP, uitgesproken als 'dzjie-pie') onderscheidde zich door de functionaliteit en robuustheid die later zouden uitgroeien tot Jeeps handelsmerk. In de loop der jaren heeft Jeep® zijn eigen geschiedenis geschreven en herschreven. Daarbij is het altijd meer een pionier dan een trendvolger geweest, of het nu gaat om zijn unieke merknaam of het bedenken van de term SUV. Met revolutionaire modellen als de Jeep® CJ (de eerste ’civiele Jeep’ uit 1945), ’full-size Jeeps’ als de SJ Wagoneer en de Cherokee, de pick-ups die vanaf de jaren 1960 op de markt werden gebracht, maar ook met bijvoorbeeld een speciaal model voor de Amerikaanse posterijen, heeft Jeep® door de jaren heen voortdurend voorop gelopen met het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe concepten. Halverwege de jaren 80 leidde dat tot de introductie van de Wrangler en een nieuwe generatie Cherokee, modellen die de SUV een zekere cultstatus gave bij een groeiende groep outdoor-avonturiers.

JEEP®'S NIEUWE 4xe PLUG-IN HYBRIDS: DE SUV'S VAN DE TOEKOMST

De nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Plug-in Hybrid Electric openen de weg naar een nieuwe, elektrische mobiliteit die zowel particulieren als zakelijke rijders meer vrijheid dan ooit bieden. Hun innovatieve 4xe-hybridetechnologie maakt het mogelijk de meeste dagelijkse ritten 100% elektrisch af te leggen. De verbrandingsmotor garandeert daarbij altijd voldoende actieradius voor langere ritten, terwijl de ondersteuning van de elektromotor in de hybridemodus voor een aanzienlijke reductie van het brandstofverbruik en de emissies zorgt.

Hybridegamma

EEN COMPACTE EN DYNAMISCHE SUV

De nieuwe Jeep® Renegade is de ideale SUV voor de stad. Zijn nieuw frontgrille met markante led-dagrijlichten maken hem tot een opvallende verschijning, terwijl zijn nieuwe benzinemotoren garant staan voor ongekend rijplezier waar u dankzij zijn uitgebreide pakket veiligheidsvoorzieningen maximaal van kunt genieten. Als veelzijdige compacte SUV beantwoordt hij aan alle hedendaagse mobiliteitsbehoeften. Zeker in de nieuwe Plug-in Hybrid Electric-versie, die - afhankelijk van de uitrusting - een elektrisch bereik biedt van ruim 50 km en op langere ritten in de hybridemodus uitblinkt met zijn lage verbruiks- en emissiecijfers.

Renegade

EEN ALLESKUNNER MET STIJL

Met zijn compacte design, ruime interieur en 'can do'-mentaliteit belichaamt de Compass als geen ander de Jeep®-spirit dat alles kan. Of dat nu in de stad is of ver daarbuiten. Dankzij zijn innovatieve 4x4-techniek is hij op elke situatie voorbereid, terwijl zijn nieuwe motoren en geautomatiseerde versnellingsbak garant staan voor een efficiënt brandstofverbruik. Zowel op korte dagelijkse ritten als lange vakantiereizen onderscheidt hij zich met een ongeëvenaard rijcomfort, wat hij in de nieuwe Plug-in Hybrid Electric-versie koppelt aan een duurzaam en milieubewust karakter.

Compass

AVONTUUR IN ZIJN PUURSTE VORM

Als er één Jeep® is die met zijn ultieme 4x4-prestaties het gevoel van vrijheid en avontuur belichaamt, is dat de Wrangler. Dit over hele wereld bekende en geliefde model is altijd met zijn tijd meegegaan, zonder ook maar iets van zijn authentieke karakter kwijt te raken. Zo verenigt hij in zijn meest recente evolutie zijn spreekwoordelijke terreinvaardigheid met een dynamisch en comfortabel rijgedrag op de weg. En met zijn moderne design en geavanceerde veiligheids- en infotainmenttechnologie is hij tegenwoordig ook in en om de stad volkomen in zijn element.
Als volgende stap in zijn voortdurende doorontwikkeling staat voor 2021 de komst van een Plug-in Hybrid Electric-versie op het programma.

Wrangler
image

ONTDEK HOE COMFORT EN AVONTUUR PRIMA SAMENGAAN

Wie op zoek is naar zijn ideale SUV, hoeft eigenlijk maar één ding te doen: kiezen voor het merk dat de Sports Utility Vehicle heeft uitgevonden Ontdek de fantastische aanbiedingen voor de verschillende Jeep-modellen die u stuk voor stuk een gevoel van vrijheid bieden zoals u dat nog hebt ervaren!

offers