Het Goodwood Festival of Speed is 's werelds grootste festival op het gebied van autosportcultuur. Vanzelfsprekend liet ook Jeep daar van zich spreken! Op het terrein rond het monumentale Goodwood House toonde het oer-Amerikaanse merk het beste wat het in huis heeft op het gebied van innovatie, offroad-capaciteiten en prestaties. Zo bewees de Jeep® Grand Cherokee Trackhawk als sterkste SUV ooit zijn kunnen bij de 'Run Up the Hill'-heuvelklimRecordkracht: Jeep® Grand Cherokee Trackhawk


Bij de prestaties van een Jeep gaat het natuurlijk in de eerste plaats om het vermogen zelfs de meest veeleisende onverharde wegen en paden met gemak te kunnen bedwingen. Een van de sterren bij de 'Run Up the Hill'-heuvelklim op Goodwood was dan ook de Grand Cherokee Trackhawk, de snelste en sterkste SUV die Jeep ooit heeft gebouwd. Maar ook op het asfalt levert deze geweldenaar absolute topprestaties: zijn 6,2-liter V8-turbomotor met een vermogen van 710 pk en een koppel van 868 Nm is goed voor een topsnelheid van 289 km/h en een sprint van 0 tot 100 km/h in 3,7 seconde. En dankzij zijn nieuwe Brembo-remsysteem beschikt hij ook over een indrukwekkende remvertraging: de remweg vanaf 100 km/h tot stilstand bedraagt slechts 37 meter. Met zo’n krachtbron is het dan ook geen toeval dat de Grand Cherokee Trackhawk op het bevroren Baikalmeer in Siberië onlangs het wereldsnelheidsrecord op ijs op zijn naam heeft gezet met 280 km/h.

Schone technologie in dienst van dagelijks rijgemak en offroad-avontuur: Jeep® Renegade plug-in hybride


Een van de punten die altijd hoog op de prioriteitenlijst van Jeeps ontwerpteams staat, is hoe de offroad-capaciteiten waar het merk van oudsher bekend om staat het best kunnen worden verenigd met dagelijks rijgemak. Daarom komt er nu een nieuwe plug-in hybrideversie van de Renegade die de schone, stille kracht van een elektromotor in dienst stelt van de offroad-prestaties. Op de Jeep-stand op Goodwood stond een exemplaar van dit model, dat is uitgerust met een geheel nieuw ontwikkeld eAWD-systeem dat optimaal profiteert van het hoge aandrijfkoppel dat een elektromotor van nature levert.

Offroad-proefritten met de meest bekroonde SUV ter wereld


Op een speciaal uitgezet 4x4-parcours, waarbij verschillende obstakels zoals een brug van zes meter hoog moesten worden bedwongen, konden bezoekers een proefrit maken met de Trailhawk-versies van de Renegade, de Compass, de Grand Cherokee en, vanzelfsprekend, de Wrangler.

Speciale modellen

Het exclusieve karakter van de verschillende Jeep-modellen maakt ze ideaal voor het creëren van speciale modeluitvoeringen. Zo presenteerde Jeep op zijn stand een Compass Night Eagle en een Wrangler 1941 ontworpen door Mopar®. De eerste kenmerkte zich door de donkere look die alle Night Eagle-modellen eigen is. In glanzend zwart uitgevoerde exterieurdetails als de frontgrille, koplamp- en mistlampomlijstingen en sierlijsten rond de zijruiten, specifieke badges en geslepen zwarte 19-inch lichtmetalen velgen gaven deze speciale Compass zijn mysterieuze uitstraling. Ernaast stond de nieuwe Jeep® Wrangler 1941 die door Mopar® was voorzien van een uitgebreid pakket Jeep® Performance Parts. Daartoe behoorden onder andere een verhogingsset waarmee de grondspeling met 2-inch wordt vergroot, een snorkeluitlaat, robuuste rockrails, zwarte dorpellijsten, een zwarte tankvulklep en allweather-vloermatten. Een motorkapsticker met het jaartal '1941' - het geboortejaar van de Willys MB Jeep - completeerde deze in gele Hella Yella-lak afgewerkte extreme Wrangler, die overigens volledig is goedgekeurd voor straatgebruik.

JEEP® NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het Jeep® nieuws

BOEK EEN PROEFRIT

Bezoek uw dichtstbijzijnde dealer

JEEP® PARTNESHIPS

Jeep® is de trotse sponsor en partner van meerdere teams en organisaties

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT