Wat zijn plug-in hybrides en welke voordelen bieden ze?

Plug-in hybride-auto’s combineren de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor.

Met elektrische auto’s delen ze de voordelen als lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak tot veelvuldige en/of langdurige tussenstops om de accu vanuit een externe bron op te laden.

Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan de auto bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.

Riduci i tempi di ricarica. La nuova easyWallbox.

Welke soorten hybride auto's zijn er en wat zijn de verschillen?

Anders dan vaak wordt gedacht, hebben hybride auto's geen 'hybride motor'. Wel hebben ze twee aparte motoren, die in onderlinge samenwerking de aandrijving verzorgen. Om te begrijpen hoe dit werkt, is het belangrijk onderscheid te maken tussen de soorten hybride auto's die er zijn en de verschillen ertussen.

Het grote verschil tussen een e-Hybrid of ‘hybrid 48 V’ en een PHEV of 'plug-in hybride' is dat de laatste een veel zwaarder accupakket heeft dat via een laadkabel kan worden opgeladen, waardoor de auto volledig elektrisch kan rijden.

Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?

Plug-in hybrides zijn sterk in opmars, onder andere doordat de verkoop ervan in veel Europese landen door de overheid wordt gestimuleerd vanwege de milieuvoordelen die ze bieden. Hierdoor bieden ze naast hun milieuvoordelen vaak ook belangrijke financiële voordelen.

De maatregelen waarmee de overheid de verkoop van plug-in hybrides stimuleert, verschillen van land tot land. In Nederland zijn de belangrijkste voordelen:

• 50% korting op wegenbelasting.

• Vrije toegang tot milieuzones.

• Besparing op brandstofkosten

De voordelen die een plug-in hybride auto biedt, kunnen per land, regio of stad verschillen, maar de belangrijkste zijn:

• Lagere wegenbelasting of zelfs vrijstelling

• Korting op parkeertarieven en/of -vergunningen

• Vrije toegang tot milieuzones

• Ontheffing van rijverboden wegens smog

• Besparing op brandstofkosten

Ondanks hun lagere brandstofverbruik en CO2-emissie bieden de nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybrid SUV's hogere prestaties en een beter rijgedrag, zowel op de weg als in het terrein. Dit is te danken aan het nieuw door Jeep® ontwikkelde hybride 4x4-aandrijfsysteem waarmee ze zijn uitgerust.

Opladen van de accu’s

Een van de meest gestelde vragen over hybride auto's is hoe ze moeten worden opgeladen. Uiteraard geldt dit alleen voor plug-in hybrides, die dankzij de boordlader zowel thuis als bij openbare laadpunten eenvoudig via een laadkabel kunnen worden opgeladen.

Voor thuis opladen hebt u de keuze uit verschillende als accessoire verkrijgbare thuisladers.

1. De eenvoudigste oplossing is de easyWallbox™, die op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Bij gebruik van een speciaal stopcontact geïnstalleerd door een gekwalificeerd elektricien, is opladen met een vermogen tot 7,4 kWh mogelijk.

2. Als alternatief dat maximaal oplaadgemak biedt, is de EVBox Elvi Connected Wallbox verkrijgbaar. Deze biedt onder andere de mogelijkheid laadsessies op afstand in te stellen en te starten.

Voor opladen aan een laadpaal op straat of bij een openbaar laadstation is een Mode 3-laadkabel verkrijgbaar die snelladen mogelijk maakt.

ONTDEK MEER

JEEP® 4xe-aandrijving

Met zijn nieuwe 4xe Plug-in Hybrid-modellen biedt Jeep® een antwoord op de veranderende mobiliteitseisen in de wereld.
Met hun geavanceerde 4xe-aandrijfsystemen bieden deze hybride SUV's meer rijplezier en betere 4x4-prestaties dan ooit, terwijl ze tegelijkertijd een fikse besparing op de brandstofkosten en een aanzienlijke verlaging van de CO2-emissies mogelijk maken.

JEEP® NEWSLETTER

Schrijf u in om op de hoogte te blijven van de evenementen van Jeep®

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT