De nieuwe Jeep® Compass: meer efficiëntie, meer verbondenheid en meer technologie.

Nieuwe technologie op het gebied van connectiviteit en motoren heeft het Jeep® mogelijk gemaakt de nieuwe Compass te introduceren, die in Europa wordt geproduceerd in de FCA-fabriek in Melfi (Zuid-Italië). Dit garandeert een kortere levertijd vanuit de fabriek en een specifieke fine-tuning van het voertuig om aan de verwachtingen van de Europese markt te voldoen.

Nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotor
De nieuwe viercilinder 1,3-liter turbobenzinemotor, die deel uitmaakt van de nieuwe FCA Global Small Engine-familie, is verkrijgbaar in een viercilinderconfiguratie met twee vermogens. Beide beschikken over voorwielaandrijving: 130 pk in combinatie met een handgeschakelde zes-versnellingsbak en 150 pk in combinatie met de Dual Dry Clutch Transmissie (DDCT) met zes versnellingen, voor het eerst beschikbaar op dit model.
De nieuwe 1,3-liter benzinemotor voldoet aan de Euro 6D Final-normen en is voorzien van een GPF-filter (Gasoline Particulate Filter). De motor is geüpdatet met specifieke turbo-matching, waardoor deze maximaal reageert bij een laag toerental. De CO2-uitstoot wordt tot 27% verminderd en het brandstofverbruik tot 30% (WLTP-cyclus) in vergelijking tot de vorige 4x4 benzineversies met automatische versnellingsbak.
In combinatie met de nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotor en de DDCT-automaat beschikt de Jeep® Compass voor het eerst ook over een 'Sport'-rijmodus die nog meer plezier geeft aan de dagelijkse stadsritten en die het motorgedrag verbetert om prestaties te maximaliseren.

Nieuwe UconnectTM Services voor geavanceerde on- en off-board connectivity
De Jeep® Compass is voorzien van state-of-the-art connectiviteit: de nieuwe Uconnect Services zijn toegankelijker dan ooit via verschillende touchpoints, waaronder de My Uconnect mobiele app, uw smartwatch, de website, knoppen bij de plafondverlichting en via de radio.
De Uconnect-services worden aangeboden in verschillende pakketten. My Assistant is beschikbaar als basis-service, wordt geactiveerd in de fabriek en biedt hulp aan in noodsituaties of bij een ongeluk. Ook de My Car, My Remote en My Navigation pakketten worden aangeboden als standaard services, inbegrepen in de prijs van de Compass (maar die door de klant moeten worden geactiveerd). Met My Car kan de bestuurder de status van de auto controleren. My Remote biedt de mogelijkheid om op afstand een aantal functies van het voertuig te bedienen. My Navigation biedt de Send & Go service en real-time waarschuwingen over verkeer, het weer en flitspalen. Tot slot zijn de pakketten My Wi-Fi, My Theft Assistance en My Fleet Manager beschikbaar voor aankoop via de Connectivity website.

Geavanceerde veiligheidsfuncties
De veiligheid van de bestuurder en passagiers is van het grootste belang voor de Jeep® Compass, die een volledige reeks actieve en passieve veiligheids- en beveiligingsfuncties voor dagelijks gebruik biedt. Waaronder Forward Collision Warning en LaneSense Departure Warning, die beide standaard bij elke uitvoering van de Compass worden aangeboden- naast Electronic Stability Control (ESC) met Electronic Roll Mitigation (ERM), en voor-, zij- en gordijnairbags. De overige beschikbare veiligheidsvoorzieningen omvatten Blind Spot Monitoring en Rear Cross Path Detection, Adaptive Cruise Control, ParkView® achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen, het ParkSense® parkeerhulpsysteem en Park & Unpark in- en uitparkeer assistentie.

Voor meer details, FAQ's en vragen over de nieuwe Jeep® Compass kunt u kijken op de model pagina’s van de nieuwe Compass.

JEEP® NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het Jeep® nieuws

BOEK EEN PROEFRIT

Bezoek uw dichtstbijzijnde dealer

JEEP® PARTNESHIPS

Jeep® is de trotse sponsor en partner van meerdere teams en organisaties

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT