De nieuwe Jeep® Compass

De nieuwe Jeep® Compass 'made in Melfi' is vanaf juni leverbaar in Nederland. De Compass wordt voor de Europese markt in de FCA Melfi-fabriek in Italië geproduceerd om snellere levering mogelijk te maken.

Doordat het nieuwe model nu in Italië wordt geproduceerd, kan Jeep® een gemiddelde levertijd van ongeveer drie weken vanuit de fabriek garanderen.

Het groeiende succes van het model, dat aanvankelijk voor Europa werd geproduceerd in de FCA Toluca-fabriek in Mexico, maakte het mogelijk om de productie rechtstreeks naar Italië te brengen. Dit geldt ook voor de nieuwe 4xe-versie met plug-in hybrid electric technology, die later dit jaar in Nederland zal verschijnen. Dit is een nieuwe stap in de uitvoering van het 5 miljard euro investeringsplan van FCA voor Italië en in de constante ontwikkeling van het merk. Hierbij staan ook de technologische innovaties van de Italiaanse fabriek, een van de meest innovatieve ter wereld, in de schijnwerpers.

De Jeep® Compass wordt aangedreven door een nieuwe 1,3-liter benzinemotor met 130 pk (handgeschakeld) of 150 pk (DDCT-automaat met zes versnellingen), waardoor er een soepele en comfortabele rijervaring kan worden gegarandeerd. Beide versies zijn goed voor 270 Nm koppel en hebben een trekgewicht van maar liefst 1.750 kg. Nieuwe functies zijn onder meer de nieuwe Uconnect™ Services voor verbeterde connectiviteit aan boord. De Sport-uitvoering, die aan het begin van de range van uitvoeringen staat, is al leverbaar vanaf € 31.900 en is standaard ruim uitgerust met bijvoorbeeld airconditioning, cruise control, Lane Departure Warning+ en Forward Collision Warning+.
Er zijn ook meerdere (nieuwe) wielontwerpen beschikbaar, zoals de exclusieve 19” zwarte lichtmetalen velgen voor de Compass Night Eagle Liberty Edition. Deze editie is alleen in Nederland beschikbaar in een beperkte oplage van 100 stuks. De Liberty Edition staat volledig in het teken van 75 jaar vrijheid in Nederland en bevat verschillende exclusieve details, zoals de speciaal voor deze editie ontworpen badge en zwarte exterieurdetails.
Jeep® introduceert ook 5 nieuwe laksoorten voor de nieuwe Compass: Ivory Tri-Coat, Colorado Red, Blue Italia, Blue Shade en Techno Green Metallic – allen beschikbaar in combinatie met zwart dak op bepaalde uitvoeringen.

Met het oog op de constante verbetering van de Jeep®-lijn zijn de dynamische eigenschappen van de Compass verder verfijnd, waardoor deze nog beter aansluiten bij de verwachtingen van de Europese klanten. De besturing van de Compass ‘Made in Melfi’ is verbeterd dankzij de nieuwe tuning van het stuursysteem, gericht op het verbeteren van de souplesse en progressiviteit, en gerichte interventies op het veersysteem. Zo zijn er onder meer schokdempers met FSD-kleppen (Frequency Selective Damping) toegevoegd om de bewegingen in de carrosserie van het voertuig te beperken, zonder dat dit ten koste gaat van het rijcomfort. De nieuwe Compass biedt meer precisie bij het nemen van bochten op hoge snelheid, wat zorgt voor meer remstabiliteit. De bestuurder ervaart vooral flexibeler en preciezer weggedrag, vooral op slingerende routes.

De nieuwe Jeep® Compass komt in juni aan bij de Nederlandse dealers, met een volledige line-up van vijf uitrustingsniveaus – Sport, Longitude, Night Eagle Liberty Edition, Limited en S - die allemaal worden aangedreven door de efficiënte, nieuwe turbo benzinemotor in combinatie met voorwielaandrijving. De vierwiel aangedreven versies zijn in de tweede helft van dit jaar beschikbaar in combinatie met de 4xe-techniek.

Geproduceerd in Mexico, Brazilië, China, India en nu ook in Italië, is de Jeep® Compass - uitgebreid met de binnenkort te lanceren 4x4 geëlektrificeerde versie -  een echt wereldwijd model. De Compass heeft een bijzondere band met de EMEA-regio en vooral met Europa. Toen hij in 2017 werd gelanceerd, was de Compass het eerste Jeep®-model dat speciaal voor de Europese wegen werd ontworpen. Dit legde een stevige basis voor het succes van de Jeep® Compass: het bestverkochte Jeep®-model wereldwijd in 2019 en aanvoerder van de commerciële prestaties van het merk in Europa, waar hij 40% van de jaarlijkse verkoopvolumes voor zijn rekening nam.

 

JEEP® NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het Jeep® nieuws

BOEK EEN PROEFRIT

Bezoek uw dichtstbijzijnde dealer

JEEP® PARTNESHIPS

Jeep® is de trotse sponsor en partner van meerdere teams en organisaties

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT