BELEEF DE TOEKOMST IN VRIJHEID
De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid is baanbrekend op weg naar een elektrische toekomst zonder afbreuk te doen aan de legende. De evolutie van de compacte SUV van het Jeep® merk schakelt vloeiend tussen zijn onmiskenbare traditie van uitstekende vierwielaandrijving en de krachtige elektrische motor. Een mobiliteitsoplossing die de uitstoot verminderd en het rijplezier vergroot.
Tot
240 pk
7,5"
0 tot 100 km/u
Minder dan
2 uur
met Wallbox en snelladen
Tot
50 km
autonomie 100% elektrisch

ONTDEK DE NIEUWE JEEP® COMPASS 4xeAfbeeldingen zijn illustratief. De Jeep® 4xe modellen staan naar verwachting vanaf augustus 2020 in de Nederlandse showrooms.

De nieuwe Jeep® Compass 4xe: een nieuw SUV-concept

100% JEEP®

Of het nu thuis, op kantoor of in de sportschool is, ons dagelijks leven zit vol met plaatsen om naartoe te gaan. Hoe u ernaar toe gaat hangt van u af. De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid laat u kiezen uit drie verschillende rijmodi: Hybrid die beide motoren gebruikt, Elektrisch die het beste haalt uit de elektrische motor zonder CO2-uitstoot en e-Save die de batterij van uw hybride SUV oplaadt door de efficiëntie te verhogen door middel van het automatisch oplaadsysteem.
De introductie van de nieuwe Sport-modus in het Selec-Terrain® systeem zal beide motoren gebruiken om de rijervaring en de prestaties te verbeteren.

EENVOUDIG OPLADEN

Tijd is uiterst waardevol, vooral in de stedelijke jungle. Verlies geen tijd meer dankzij de speciale Jeep® Wallbox en oplaadkabels: laad uw Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid volledig op in minder dan 2 uur, thuis of in een openbaar laadstation. Bovendien kunt u de batterijstatus rechtstreeks volgen vanaf uw smartphone of infotainmentsysteem en op voorhand de volgende laadbeurt inplannen.

VERLEG GRENZEN

De beste in categorie zijn is nooit genoeg voor wie altijd op zoek is naar een nieuw avontuur. De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid heeft de lat hoger gelegd voor prestaties dankzij het 240 pk gecombineerd vermogen. Zo is een versnelling van 0 tot 100 km/u in slechts 7 seconden mogelijk, en wordt een topsnelheid van 130 km/u bereikt in volledige elektrische modus en 200 km/u in hybride modus.

STILTE… HET IS DE JEEP® COMPASS 4xe

Bent u klaar om de stad opnieuw te ontdekken? De 100% elektrische modus biedt een geheel nieuwe rijervaring: tot 50 km autonomie in 100% elektrische modus, geen CO2-uitstoot en een unieke sensatie terwijl u in stilte rijdt.

JEEP®, KRACHT ZIT IN ONS DNA

Kracht heeft een nieuwe uitdrukking gevonden. De Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid SUV is uitgerust met een 11,4 kWh batterij die kan worden opgeladen met de officiële Wallbox of oplaadkabel, of onderweg dankzij innovatieve systemen zoals regeneratief remmen, eCoasting en eCharge.

ONTDEK MEER

Compass 4xe : CO2-emissie (gewogen, gecombineerd) (g/km): 48. Brandstofverbruik (gewogen, gecombineerd) (l/100 km): 2,1. Waarden berekend op basis van de WLTP-methode procedure overeenkomstig de Europese verordening (EU) 2018/1832. De waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-emissie worden door de fabrikant in pre-goedkeuringstests gemeten en kunnen afhankelijk van de definitieve goedkeuring aan verandering onderhevig zijn.

FAQ

Jeep® Renegade en Compass 4xe

Zijn de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe FCA's eerste hybride-modellen?

Ja, de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe zullen de eerste hybride-modellen die FCA in Europa op de markt brengt.

Met welke verbrandingsmotor zijn de Renegade en Compass 4xe uitgerust?

Alle Jeep® Renegade en Compass 4xe-modellen krijgen een 1,3-liter T4-turbobenzinemotor met een vermogen van 180 pk. In combinatie met de 60 pk sterke elektromotor beschikken ze daarmee over een totaalvermogen van 240 pk, wat ze tot de krachtigste Renegade- en Compass-modellen ooit maakt.

Waar is de verbrandingsmotor in de 4xe-modellen ondergebracht?

De 1,3-liter benzinemotor bevindt zich zoals gebruikelijk voorin, in de motorruimte.

Waar is het accupakket in de 4xe-modellen ondergebracht?

Bij zowel de Jeep® Renegade als de Compass 4xe bevindt het accupakket zich onder de vloer ter hoogte van de achterbank, waardoor de huidige ruimte in het interieur van de Jeep® Renegade en Compass volledig behouden blijft.

Welke garantie geeft Jeep® op het accupakket van de Renegade en Compass 4xe?

Op het op het accupakket wordt een garantie gegeven van 8 jaar of maximaal 160.000 kilometer, afhankelijk van wat zich eerder voordoet. Hiervoor geldt de voorwaarde dat de accu regelmatig wordt opgeladen en dat de auto volgens voorschriften wordt gebruikt en onderhouden.

Welke voertuiggarantie geeft Jeep® op de Renegade en Compass 4xe?

Op beide modellen wordt 5 jaar garantie gegeven, bestaande uit 2 jaar standaard fabrieksgarantie en 3 jaar verlengde dekking. Hiervoor geldt de voorwaarde dat de accu regelmatig wordt opgeladen en dat de auto volgens voorschriften wordt gebruikt en onderhouden.

Hoeveel vermogen en koppel levert het Jeep® 4xe-systeem?

Vermogen: 240 pk
Koppel: 263 Nm voor de elektromotor, 270 Nm voor de verbrandingsmotor

Hoe is de verdeling van het vermogen en koppel tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor?

De elektromotor levert 60 pk en de 1,3-liter T4-turbobenzinemotor 180 pk. Wat het koppel betreft, produceert de elektromotor 263 Nm en de verbrandingsmotor 270 Nm.

Wat zijn de prestaties van de Renegade en Compass 4xe?

De acceleratie van 0-100 km/h bedraagt ca. 7 seconden.
De topsnelheid in de volledig elektrische modus bedraagt om en nabij 130 km/h.
De topsnelheid in de hybride-modus zal zo'n 200 km/h bedragen.

Welke homologatiecyclus zal voor de Jeep® 4xe-modellen?

De Renegade en Compass 4xe zullen worden gehomologeerd volgens de WLTP-cyclus, zoals is vereist door de EU-wetgeving.

Kan ik met de Renegade en Compass 4xe een caravan of aanhangwagen trekken?

De Renegade en Compass 4xe hebben een maximaal aanhanggewicht van 1250 kg. Een trekhaak zal als accessoire verkrijgbaar zijn.

Hebben de Renegade of Compass 4xe plaats voor een reservewiel?

Ja.

4xe-technologie

Welke soorten elektrische- en hybride-aandrijvingen zijn er?

• ICE Internal Combustion Engine (inwendige verbrandingsmotor): de traditionele op thermische energie gebaseerde motor waarin de verbranding van fossiele brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) wordt geactiveerd door menging met een oxidatiemiddel (gewoonlijk zuurstof). Dit gebeurt in een verbrandingskamer die een integraal onderdeel is van het bewegingsmechanisme van de motor.
• MHEV Mild Hybrid Electric Vehicle (mild hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. Het is niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.
• HEV Hybrid Electric Vehicle (hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. De elektromotor en accu zijn groter dan bij een MHEV, waardoor het voertuig in staat is om korte ritten volledig elektrisch te rijden.
• PHEV Plug-in Hybrid Electric Vehicle (plug-in hybridevoertuig): een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen via een laadkabel vanuit een externe bron en door regeneratief remmen. Als de accu bijna leeg is, grijpt de verbrandingsmotor automatisch in om het systeem tijdens het rijden op te laden. De accu en elektromotor hebben voldoende capaciteit om langere afstanden volledig elektrisch te rijden.
• BEV Battery Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig): een voertuig waarbij de aandrijving uitsluitend wordt verzorgd door een elektromotor. Het rijden gebeurt volledig elektrisch en de accu wordt opgeladen vanuit een externe bron en door regeneratief remmen.
• REEV Range Extended Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig met range extender): een voertuig dat in aanvulling op de elektromotor is uitgerust met een kleine benzinemotor die als generator werkt om de accu op te laden en zo het bereik vergroot als de accu leeg raakt.

Waarom heeft Jeep® gekozen voor het plug-in hybridesysteem?

Een plug-in hybride combineert de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor. Daarnaast garandeert een plug-in hybride een optimale balans tussen elektrische actieradius, oplaadtijd, brandstofverbruik, rijeigenschappen en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een plug-in hybridevoertuig?

Plug-in hybride-auto’s hebben veel voordelen gemeen met elektrische voertuigen, zoals lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak om de accu vanuit een externe bron op te laden. Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan het voertuig bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.
'Jeep® 4xe' vormt een geavanceerde oplossing die de veiligheid, de prestaties en het rijplezier verhoogt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en de emissies, in combinatie met een groot elektrisch rijbereik.

Wat voor soort elektrische auto’s zijn de Jeep® Renegade en Compass 4xe?

De Jeep® Renegade en Compass 4xe zijn plug-in hybride 4x4-voertuigen, voorzien van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en de rijeigenschappen in het terrein verbetert. Beide motoren werken samen en worden automatisch aangestuurd door het aandrijfmanagementsysteem van de auto. De elektromotor wordt gevoed door een 11,4 kWh-accu. Deze kan tijdens het rijden door regeneratief remmen worden opgeladen en bij stilstand vanuit een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 km volledig elektrisch rijden. Als de accu bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in door het systeem tijdens het rijden op te laden. Dit garandeert een constante beschikbaarheid van de 4xe-aandrijving.

Welke specifieke technologie wordt in de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe-modellen toegepast die de conventionele Jeep®-modellen niet hebben?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen laten de bestuurder kiezen uit verschillende rijprogramma’s: Electric, Hybrid en e-Save. Deze laatste modus spaart het laadniveau van de accu om voldoende stroom over te houden om later volledig elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast komen er nieuwe e-functies beschikbaar, zoals eco-coaching en 'pre-conditioning', waarbij - via een mobiele telefoon of met de timer in het speciale infotainmentscherm - het interieur voor vertrek kan worden voorverwarmd of voorgekoeld terwijl de auto nog op de oplader is aangesloten. Verder onderscheiden de 4xe-modellen zich met specifieke details als een aangepast infodisplay, speciale infotainmentschermen op het 8,4-inch touchscreen en de nieuwe Selec-Terrain®-modus 'Sport', die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

Wat bieden de nieuwe Jeep® 4xe-modellen op het gebied van connectiviteit?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen zullen zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitssystemen. Ze worden bijvoorbeeld standaard geleverd met Uconnect Services*, een reeks innovatieve diensten op het gebied van veiligheid, beveiliging en comfort. Via de speciale My Uconnect smartphone-app kunt u altijd en overal de status van uw auto controleren. Met deze app kunt u ook het opladen van de accu's regelen en controleren, een openbaar laadpunt zoeken en het interieur voorverwarmen of voorkoelen terwijl de auto nog aan de oplader staat.

*Sommige Uconnect 4xe-services komen naar verwachting pas beschikbaar vanaf juni 2020. Raadpleeg voor meer informatie over de introductie en beschikbaarheid van specifieke Uconnect 4xe-services de officiële Jeep®-website.

LADEN

Hoe lang duurt het om de accu volledig op te laden?

De oplaadtijd varieert van 1,6 uur bij gebruik van een snellader (highpower thuislader of openbaar laadstation) tot meer dan 3 uur bij gebruik van een thuislaadpunt op de maximum oplaadcapaciteit.

Kan het systeem via snelladen worden opgeladen of heeft het alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem maakt snelladen met een laadvermogen tot 7,2 kW mogelijk.

Is het mogelijk de oplaadtijden te programmeren?

Ja, dat kan. Met behulp het infotainmentsysteem van de auto of via de My Uconnect-app is het mogelijk een oplaadschema in te stellen. Voor thuis opladen kunt u op een speciale infotainmentpagina de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld ‘s nachts) en de stroomsterkte van het oplaadprogramma kiezen.

Wat gebeurt er als de accu onderweg leeg raakt?

Bij het leegraken van de accu wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau behouden blijft.

Wat gebeurt er als ik vergeet de accu op te laden?

De inwendige verbrandingsmotor zorgt voor het bijladen van de accu terwijl de auto rijdt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van voldoende stroom voor veilige 4x4-prestaties.

Is de buitentemperatuur van invloed op de accu-capaciteit?

De accu’s zijn ontworpen om het hele jaar door goed te functioneren bij gematigde temperaturen. Langdurige blootstelling van de auto aan zeer hoge temperaturen kan de actieradius verkleinen, omdat energie nodig is om de accu te koelen. Ook bij zeer lage buitentemperaturen moet u rekening houden met een geringer rijbereik, omdat energie nodig is om de accu te verwarmen. De accu’s zijn geschikt voor temperaturen tot -40 °C.

Op welke manieren kunnen de Jeep® 4xe-modellen worden opgeladen?

Tijdens het rijden wordt de accu automatisch opgeladen door de benzinemotor en door regeneratief remmen, bij stilstand kan de accu worden opgeladen door aansluiting van de auto op een externe stroombron.

Hoe worden de accu's tijdens het rijden bijgeladen?

Het bijladen van de accu's tijdens het rijden vindt plaats door:
1- Regeneratief remmen: elektrische auto’s maken voor het opladen gebruik van regeneratief remmen. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en deze wordt gebruikt om de accu op te laden, in plaats van de energie als thermische energie te verspillen zoals bij conventionele auto’s met uitsluitend een inwendige verbrandingsmotor gebeurt.
Elektromotoren verbruiken energie voor aandrijving van de auto. Wanneer geen aandrijving nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen), kan de remkracht worden gebruikt om de motorwerking om te keren en elektriciteit op te wekken, waarbij de opgewekte stroom naar de accu wordt teruggevoerd. Dit proces wordt regeneratief remmen genoemd. Dankzij deze bij het afremmen geregenereerde stroom kan de actieradius van een elektrische auto tot meer dan 10% worden vergroot. 2- e-Save-modus: door deze rijmodus te kiezen met de hybride-selector, houdt het systeem de accu op een bepaald laadniveau of wordt de accu opgeladen tot een ingestelde drempelwaarde.

Hoe gaat het opladen van de Renegade en Compass 4xe via een extern stopcontact in z'n werk?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen worden uitgerust met een thuislaadkabel die kan worden aangesloten op de Type 2-aansluiting (Mennekes) van de auto. Dit betekent dat u uw Jeep® Renegade of Compass 4xe in uw garage of voor uw huis kunt opladen, mits daar een stopcontact aanwezig is. Een lader aan boord van de auto zet de wisselstroom om in de vereiste gelijkstroom voor het opladen. Via het infotainmentscherm in het dashboard of via de speciale My Uconnect-app*, kunt u de oplaadtijd instellen, evenals het maximale stroomvermogen dat u via het stopcontact uit de huisinstallatie wilt opnemen.
Om sneller te kunnen opladen, kunt u een wandlader voor thuisgebruik laten installeren. Met deze zogeheten Easy WallboxTM kan de accu aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een conventioneel stopcontact.

*Sommige My Uconnect 4xe-services komen naar verwachting pas beschikbaar vanaf juni 2020. Raadpleeg voor meer informatie over de introductie en beschikbaarheid van specifieke Uconnect 4xe-services de officiële Jeep®-website.

Wat heb ik nodig voor het opladen?

•Standaard: een thuislaadkabel. Alle Jeep® 4xe-modellen zijn standaard uitgerust met een thuislaadkabel die op elk gewoon stopcontact kan worden aangesloten.
•Tevens standaard: een snellaadkabel. Met deze zogeheten Type 2-laadkabel (Mennekes) kunt u de accu van uw Jeep® 4xe vanaf een openbaar laadpunt opladen.
•Optioneel, maar reeds inbegrepen in het ‘e-Features’-pakket van de 4xe First Edition-versies: een Easy WallboxTM-thuislader op wisselstroom en een Type 2-laadkabel (Mennekes) voor snelladen aan een openbaar laadpunt.

Moet ik de elektrische installatie in mijn huis laten aanpassen?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Aanpassingen aan de elektrische installatie zijn in principe niet nodig. Voor sneller en veiliger opladen kunt u echter beter door gekwalificeerde elektricien het thuislaadpunt op een aparte groep laten aansluiten en of een speciaal laadstopcontact of Easy WallboxTM laten installeren.

Wat betekent kWh?

kWh staat voor kilowattuur, een maat voor de hoeveelheid energie die in een accu kan worden opgeslagen. Een auto met een krachtiger accu, die meer kWh bevat, heeft een grotere actieradius en/of levert betere prestaties dan een auto met een minder krachtige accu. De werkelijke actieradius is daarnaast afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden.

Kunnen elektrische auto’s worden opgeladen als het regent?

Bij normaal gebruik is de veiligheid van het laadproces absoluut gegarandeerd, ook als het regent. Gebruikers lopen geen enkel risico op een elektrische schok.