NIEUW 4XE PLUG-IN HYBRID
100% HYBRID, 100% JEEP®
Jeep® introduceert een nieuw concept voor vierwielaandrijving met de toepassing van krachtige elektromotoren voor zijn vermaarde 4x4-systemen. Dit zorgt niet alleen voor een verlaging van het brandstofverbruik en de emissies, maar komt ook de veiligheid, prestaties en terreinvaardigheid ten goede. Daarmee openen deze revolutionaire 4xe-systemen de weg naar nieuwe mobiliteitsoplossingen die geheel volgens de merktraditie meer vrijheid dan ooit bieden.
EENVOUDIG OPLADEN
Het opladen van het accupakket van de nieuwe Jeep® 4xe Plug-in-Hybrid-modellen is bijzonder eenvoudig. Behalve tijdens het rijden –zoals bij een gewone hybrideauto – kunnen de accu’s ook via een stekker thuis of bij een openbaar laadpunt worden opgeladen.
OVERAL IN EUROPA
Dankzij de e-Coasting- en e-Braking-functie wordt het accupakket automatisch bijgeladen bij het vaart minderen en afremmen. Daarnaast kunt u via de De Jeep-app eenvoudig een openbare laadpaal of laadstation vinden om de accu's via de laadkabel op te laden. Er bestaat inmiddels een uitgebreid netwerk in heel Europa.
BEHEER OP AFSTAND
De nieuwe Jeep® 4xe Plug-in-Hybrid-modellen bieden de mogelijkheid op afstand het laadniveau van de accu's te controleren en laadsessies te programmeren.

EENVOUDIG OPLADEN

Het accupakket kan tijdens het rijden automatisch worden bijgeladen met behulp van de benzinemotor. Daarnaast kunnen de accu's ook eenvoudig thuis of bij een openbaar laadpunt worden opgeladen. Even de laadkabel aansluiten en klaar: makkelijker kan het niet.

Laadkabel

Een laadkabel voor het bijladen van het accupakket via een gewoon stopcontact wordt standaard meeleverd.

EASYWALLBOX

Voor thuis opladen is de easyWallbox als accessoire verkrijgbaar. Deze eenvoudig zelf te installeren thuislader meet het actuele stroomverbruik in huis en past de laadsnelheid daarop aan om doorslaan van de stoppen te voorkomen. Voor het optimaliseren van het laadproces maakt dit handige apparaat ook gebruik van de gegevens van eerdere laadsessies.

SNELLER LADEN
Bij aansluiting van de easyWallbox op een speciaal stopcontact dat is geïnstalleerd door een gekwalificeerd elektricien, is opladen met een vermogen tot 7,4 kW mogelijk. De laadtijd, voor 80% van het accupakket, wordt hierdoor verkort tot ongeveer anderhalf uur.
SLIMME TECHNOLOGIE
Via de speciale app kunt u op afstand het laadniveau van de accu's controleren en laadsessies programmeren.
FINANCIERING
Bij alle FCA-financieringsopties is meefinanciering van de easyWallbox mogelijk.

OPLADEN WAAR U MAAR WILT

Voor onderweg opladen kunt u gebruikmaken van het netwerk van openbare laadpalen en laadstations in heel Europa.

Laadpas

De speciale EV card verhoogt het oplaadgemak: met deze elektronische laadpas kunt u overal in Europa opladen en afrekenen tegen een vast tarief.

Jeep-App

De Jeep-app biedt u op afstand toegang tot alle hybridefuncties van de Jeep® NIEUW 4XE PLUG-IN HYBRID ELECTRIC-modellen. Deze gratis app is volledig geïntegreerd met het infotainmentsysteem van de auto.

ONLINE DIENSTEN VAN MOPAR®

Na installatie van de My Uconnect™-app op uw telefoon hebt u via het Uconnect™-infotainmentsysteem van de auto toegang tot de Uconnect™ Services van Mopar® die het rijden nog leuker en makkelijk maken.

DIRECT NAAR HET DICHTSTBIJZIJNDE LAADSTATION

Jeep-app kunt u op uw telefoon het laadniveau van de accu's controleren en een laadsessie starten, ook op afstand. U kunt deze app ook gebruiken om u naar het dichtstbijzijnde laadstation te laten brengen, waarbij u eenvoudig de beschikbaarheid, openingstijden en eventuele bijzonderheden over de vereiste laadkabel kunt checken.

LAADSESSIES PROGRAMMEREN

Jeep-app zijn alle oplaadfuncties handig in één app samengebracht. Behalve het starten van een laadsessie en instellen hoeveel stroom u wilt bijladen, kunt u zelfs het interieur voor vertrek voorkoelen door de airco in te schakelen terwijl de auto nog aan de lader staat.

MEER TECHNOLOGIE DAN OOIT
Het hybridesysteem van de nieuwe Jeep® NIEUW 4XE PLUG-IN HYBRID ELECTRIC-modellen maakt gebruikt van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft. De elektromotor wordt gevoed door een 11,4 kWh -accu die tijdens het rijden wordt bijgeladen door regeneratief remmen en bij stilstand kan worden opgeladen vanaf een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 kilometer volledig elektrisch rijden, wat voor stadsgebruik meestal voldoende zal zijn.
DUURZAMER DAN OOIT
Hun lage emissies en de omvangrijke toepassing van recyclebare materialen maken de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe tot de duurzaamste Jeeps® ooit.
100%

De bodembeschermplaten van de Jeep® Renegade 4xe zijn volledig vervaardigd van hergebruikt kunststof.

40%

De brandstoftank van de Jeep® Renegade 4xe is voor 40 procent vervaardigd van hergebruikte materialen.

KEUZE UIT DRIE AANDRIJFMODI

Met de drie toetsen op de middenconsole kunt u eenvoudig de aandrijfmodi van het hybridesysteem instellen. U hebt daarbij de keuze uit Hybrid, waarbij beide motoren worden gebruikt, Electric, waarbij alleen de elektromotor wordt gebruikt en de auto dus emissievrij rijdt, en e-Save, waarbij de auto alleen op de benzinemotor rijdt om de accu's maximaal opgeladen te houden.

Go Live App

Go Live App

Met de nieuwe Go Live App kunt u uw rijgedrag analyseren, uw ritten registreren of simuleren, en het energieverbruik, de gebruikskosten en de uitstoot vergelijken met die van een nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybrid Electric, voor hetzelfde traject.

BEREKEN UW BESPARINGEN
UW RIT
WEEKDAG
DAGELIJKS GEMIDDELDE
40
OPLAADSESSIES PER DAG

*Aanbevolen wordt het voertuig minstens eenmaal per dag op te laden

1
RIJDT U ALLEEN IN DE STAD OF OOK DAARBUITEN?
STAD IN EN BUITEN STAD
WEEKEND
UW VOERTUIGKOSTEN
BRANDSTOFEFFICIËNTIE
6
BRANDSTOF
1.60
KOSTEN RENEGADE EN COMPASS 4XE
BENZINE
1.6
ELEKTRICITEIT
0.20
UW BESPARING
UW BESPARINGEN KUNNEN OPLOPEN TOT
0
0TOTAAL KM
0
0
0 TOTAAL KM
0 TOTAAL KM
4XE FACTOR
0% elektrisch
rijden

MOBILITEITSOPLOSSINGEN OP MAAT

FCA Capital biedt u een breed pakket financieringsproducten die het rijden in een nieuwe Jeep® NIEUW 4xe PLUG-IN HYBRID ELECTRIC makkelijker bereikbaar maken. Kies de oplossing die het best aansluit op uw financiële situatie en het gebruik van de auto.

Jeep® Miles

Een financieringsoptie gebaseerd op het gebruik van de auto: met met Jeep® Miles van Leasys betaald u alleen voor de kilometers die u daadwerkelijk rijdt, waarbij de eerste 500 km per jaar inclusief zijn bij het te betalen maandbedrag. 
Jeep® Miles

8 JAAR GARANTIE OP HET ACCUPAKKET

8 JAAR GARANTIE OP HET ACCUPAKKET

Op het accupakket van de nieuwe Renegade, Compass en Wrangler NIEUW 4XE PLUG-IN HYBRID ELECTRIC krijgt u standaard 8 jaar fabrieksgarantie. Indien gewenst kunt u deze termijn met drie jaar uitbreiden.

UW DAGELIJKSE RITTEN MET EEN PLUG-IN HYBRIDE
De nieuwe Jeep® 4xe SUV's zijn uiterst veelzijdig en bieden een perfecte oplossing voor uw dagelijkse ritten. Overtuig uzelf!
De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid

Kies voor de mobiliteit van de toekomst met de Wrangler 4xe First Edition: 80th Anniversary-styling en een aandrijflijn met een systeemvermogen van 375 pk/280 kW voor ongeëvenaarde 4x4-prestaties in zowel de hybride modus als de volledig elektrische modus.
Bevestig nu uw belangstelling en ontvang een exclusief First Edition-welkomstpakket.

Ontdek meer

MEER JEEP® DAN OOIT

Met hun nieuwe hybridetechnologie bieden de nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybrid-modellen meer vrijheid dan ooit. Ontdek het zelf!

renegade-4xe

Jeep® Renegade 4xe

compass-4xe

Jeep® Compass 4xe

wrangler-4xe

Jeep® wrangler 4xe

Brandstofverbruik Jeep® Renegade en Compass 4xe--range (l/100 km): 2,1 – 2,3; CO2-emissie (g/km): 47 - 53. Deze officiële homologatiewaarden zijn verkregen op basis van de WLTP-testmethode en dienen uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. De laatste update van de meetgegevens dateert van 20 juni 2020.

De nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Plug-in Hybrid: 100% hybride, 100% Jeep®

Maak kennis met de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Plug-in Hybrid. Een elektrisch bereik van 50 kilometer, zonder enige CO2-emissie

FAQ

4xe-technologie

Welke soorten elektrische- en hybride-aandrijvingen zijn er?

• ICE Internal Combustion Engine (inwendige verbrandingsmotor): de traditionele op thermische energie gebaseerde motor waarin de verbranding van fossiele brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) wordt geactiveerd door menging met een oxidatiemiddel (gewoonlijk zuurstof). Dit gebeurt in een verbrandingskamer die een integraal onderdeel is van het bewegingsmechanisme van de motor.
• MHEV Mild Hybrid Electric Vehicle (mild hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. Het is niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.
• HEV Hybrid Electric Vehicle (hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. De elektromotor en accu zijn groter dan bij een MHEV, waardoor het voertuig in staat is om korte ritten volledig elektrisch te rijden.
• PHEV Plug-in Hybrid Electric Vehicle (plug-in hybridevoertuig): een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen via een laadkabel vanuit een externe bron en door regeneratief remmen. Als de accu bijna leeg is, grijpt de verbrandingsmotor automatisch in om het systeem tijdens het rijden op te laden. De accu en elektromotor hebben voldoende capaciteit om langere afstanden volledig elektrisch te rijden.
• BEV Battery Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig): een voertuig waarbij de aandrijving uitsluitend wordt verzorgd door een elektromotor. Het rijden gebeurt volledig elektrisch en de accu wordt opgeladen vanuit een externe bron en door regeneratief remmen.
• REEV Range Extended Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig met range extender): een voertuig dat in aanvulling op de elektromotor is uitgerust met een kleine benzinemotor die als generator werkt om de accu op te laden en zo het bereik vergroot als de accu leeg raakt.

Waarom heeft Jeep® gekozen voor het plug-in hybridesysteem?

Een plug-in hybride combineert de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor. Daarnaast garandeert een plug-in hybride een optimale balans tussen elektrische actieradius, oplaadtijd, brandstofverbruik, rijeigenschappen en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een plug-in hybridevoertuig?

Plug-in hybride-auto’s hebben veel voordelen gemeen met elektrische voertuigen, zoals lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak om de accu vanuit een externe bron op te laden. Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan het voertuig bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.
'Jeep® 4xe' vormt een geavanceerde oplossing die de veiligheid, de prestaties en het rijplezier verhoogt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en de emissies, in combinatie met een groot elektrisch rijbereik.

Wat voor soort auto is Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid?

De Jeep® Wrangler 4xe is een plug-in hybride 4x4-voertuig, voorzien van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en de rijeigenschappen in het terrein verbetert. Beide motoren werken samen en worden automatisch aangestuurd door het aandrijfmanagementsysteem van de auto. De elektromotor wordt gevoed door een 17,3 kWh-accu. Deze kan tijdens het rijden door regeneratief remmen worden opgeladen en bij stilstand vanuit een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 km volledig elektrisch rijden. Als de accu bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in door het systeem tijdens het rijden op te laden. Dit garandeert een constante beschikbaarheid van de 4xe-aandrijving.

Welke specifieke technologie wordt in de nieuwe Jeep® Renegade, Compass en Wrangler 4xe-modellen toegepast die de conventionele Jeep®-modellen niet hebben?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen laten de bestuurder kiezen uit verschillende rijprogramma’s: Electric, Hybrid en e-Save. Deze laatste modus spaart het laadniveau van de accu om voldoende stroom over te houden om later volledig elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast komen er nieuwe e-functies beschikbaar, zoals eco-coaching en 'pre-conditioning', waarbij - via een mobiele telefoon of met de timer in het speciale infotainmentscherm - het interieur voor vertrek kan worden voorverwarmd of voorgekoeld terwijl de auto nog op de oplader is aangesloten. Verder onderscheiden de 4xe-modellen zich met specifieke details als een aangepast infodisplay, speciale infotainmentschermen op het 8,4-inch touchscreen en de nieuwe Selec-Terrain®-modus 'Sport', die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

Wat bieden de nieuwe Jeep® 4xe-modellen op het gebied van connectiviteit?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitssystemen. Ze worden bijvoorbeeld standaard geleverd met Uconnect Services*, een reeks innovatieve diensten op het gebied van veiligheid, beveiliging en comfort. Via de speciale My Uconnect smartphone-app kunt u altijd en overal de status van uw auto controleren. Met deze app kunt u ook het opladen van de accu's regelen en controleren, een openbaar laadpunt zoeken en het interieur voorverwarmen of voorkoelen terwijl de auto nog aan de oplader staat.

LADEN

Hoe lang duurt het om de accu volledig op te laden?

De oplaadtijd (80% van het accupakket) varieert van ongeveer 2 uur bij gebruik ….
De oplaadtijd varieert van 1,6 uur bij gebruik van een snellader (highpower thuislader of openbaar laadstation) tot meer dan 3 uur bij gebruik van een thuislaadpunt op de maximum oplaadcapaciteit.

Kan het systeem via snelladen worden opgeladen of heeft het alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem maakt snelladen met een laadvermogen tot 7,2 => 7,4 kW mogelijk.

Is het mogelijk de oplaadtijden te programmeren?

Ja, dat kan. Met behulp het infotainmentsysteem van de auto of via de My Uconnect-app is het mogelijk een oplaadschema in te stellen. Voor thuis opladen kunt u op een speciale infotainmentpagina de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld ‘s nachts) en de stroomsterkte van het oplaadprogramma kiezen.

Wat gebeurt er als de accu onderweg leeg raakt?

Bij het leegraken van de accu wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau behouden blijft.

Wat gebeurt er als ik vergeet de accu op te laden?

De inwendige verbrandingsmotor zorgt voor het bijladen van de accu terwijl de auto rijdt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van voldoende stroom voor veilige 4x4-prestaties.

Is de buitentemperatuur van invloed op de accu-capaciteit?

De accu’s zijn ontworpen om het hele jaar door goed te functioneren bij gematigde temperaturen. Langdurige blootstelling van de auto aan zeer hoge temperaturen kan de actieradius verkleinen, omdat energie nodig is om de accu te koelen. Ook bij zeer lage buitentemperaturen moet u rekening houden met een geringer rijbereik, omdat energie nodig is om de accu te verwarmen. De accu’s zijn geschikt voor temperaturen tot -40 °C.

Op welke manieren kunnen de Jeep® 4xe-modellen worden opgeladen?

Tijdens het rijden wordt de accu automatisch opgeladen door de benzinemotor en door regeneratief remmen, bij stilstand kan de accu worden opgeladen door aansluiting van de auto op een externe stroombron.

Hoe worden de accu's tijdens het rijden bijgeladen?

Het bijladen van de accu's tijdens het rijden vindt plaats door:
1- Regeneratief remmen: elektrische auto’s maken voor het opladen gebruik van regeneratief remmen. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en deze wordt gebruikt om de accu op te laden, in plaats van de energie als thermische energie te verspillen zoals bij conventionele auto’s met uitsluitend een inwendige verbrandingsmotor gebeurt.
Elektromotoren verbruiken energie voor aandrijving van de auto. Wanneer geen aandrijving nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen), kan de remkracht worden gebruikt om de motorwerking om te keren en elektriciteit op te wekken, waarbij de opgewekte stroom naar de accu wordt teruggevoerd. Dit proces wordt regeneratief remmen genoemd. Dankzij deze bij het afremmen geregenereerde stroom kan de actieradius van een elektrische auto tot meer dan 10% worden vergroot.
2- e-Save-modus: door deze rijmodus te kiezen met de hybride-selector, houdt het systeem de accu op een bepaald laadniveau of wordt de accu opgeladen tot een ingestelde drempelwaarde.

Hoe gaat het opladen van de Wrangler 4xe via een extern stopcontact in z'n werk?

Alle Renegade,Compass en Wrangler 4xe-modellen zijn uitgerust met een thuislaadkabel die kan worden aangesloten op de Type 2-aansluiting (Mennekes) van de auto. Dit betekent dat u uw Jeep® Wrangler 4xe in uw garage of voor uw huis kunt opladen, mits daar een stopcontact aanwezig is. Een lader aan boord van de auto zet de wisselstroom om in de vereiste gelijkstroom voor het opladen. Via het infotainmentscherm in het dashboard of via de speciale My Uconnect™-app*, kunt u de oplaadtijd instellen, evenals het maximale stroomvermogen dat u via het stopcontact uit de huisinstallatie wilt opnemen. Om sneller te kunnen opladen, kunt u een wandlader voor thuisgebruik laten installeren. Met deze zogeheten Easy Wallbox™ kan de accu aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een conventioneel stopcontact.

Wat heb ik nodig voor het opladen?

•Standaard: een thuislaadkabel. Alle Jeep® 4xe-modellen zijn standaard uitgerust met een thuislaadkabel die op elk gewoon stopcontact kan worden aangesloten.
•Tevens standaard: een snellaadkabel. Met deze zogeheten Type 2-laadkabel (Mennekes) kunt u de accu van uw Jeep® 4xe vanaf een openbaar laadpunt opladen.
•Optioneel, maar reeds inbegrepen in het ‘e-Features’-pakket van de 4xe First Edition-versies: een Easy WallboxTM-thuislader op wisselstroom en een Type 2-laadkabel (Mennekes) voor snelladen aan een openbaar laadpunt.

Moet ik de elektrische installatie in mijn huis laten aanpassen?

Alle Jeep® 4xe-modellen zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Aanpassingen aan de elektrische installatie zijn in principe niet nodig. Voor sneller en veiliger opladen kunt u echter beter door een gekwalificeerde elektricien het thuislaadpunt op een aparte groep laten aansluiten en/of een speciaal laadstopcontact of Easy WallboxTM laten installeren.

Wat betekent kWh?

kWh staat voor kilowattuur, een maat voor de hoeveelheid energie die in een accu kan worden opgeslagen. Een auto met een krachtiger accu, die meer kWh bevat, heeft een grotere actieradius en/of levert betere prestaties dan een auto met een minder krachtige accu. De werkelijke actieradius is daarnaast afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden.

Kunnen elektrische auto’s worden opgeladen als het regent?

Bij normaal gebruik is de veiligheid van het laadproces absoluut gegarandeerd, ook als het regent. Gebruikers lopen geen enkel risico op een elektrische schok.