GEBOUWD OM TE BESCHERMEN

De volgens de modernste veiligheidsinzichten gebouwde nieuwe Jeep® Compass zet Jeeps traditie op het gebied van veiligheid en bescherming voort. Dankzij de toepassing van hogesterktestaal en andere innovatieve materialen in combinatie met een geavanceerd airbagsysteem en meer dan zeventig andere standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen, biedt hij u en uw passagiers een optimale bescherming.

DRAG

OP ALLES VOORBEREID

Met zijn vele standaard en optionele voorzieningen voor de actieve en passieve veiligheid is de nieuwe Jeep®Compass op alles voorbereid om u altijd veilig op uw bestemming te brengen. Onder welke omstandigheden dan ook.

LaneSense®

Deze veiligheidsvoorziening waarschuwt u voor mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook waarin u rijdt. Bij afdwalen van de rijbaan spoort het systeem u met een lichte impuls in het stuurwiel aan tot een corrigerende stuurbeweging.

Forward Collision Warning

Dit systeem waarschuwt u bij een dreigende botsing op een voorligger. Wanneer u zelf niet tijdig reageert, grijpt het systeem in door automatisch de remmen te bedienen.

Blind Spot Monitoring

Dit systeem bewaakt constant de zogenaamde dode hoek aan de zijkant van de auto. Wanneer hier een andere weggebruiker wordt waargenomen, wordt u hierop geattendeerd met een geluidssignaal of oplichtende symbolen in de buitenspiegels.

PARKEERASSISTENTIE

Parkeerschade is niet alleen vervelend, maar kan soms ook hoge herstelkosten met zich meebrengen. Daarom is de nieuwe Jeep® Compass verkrijgbaar met een geavanceerd parkeerassistentiesysteem dat u zonder schade, én zonder stress, in een vrij parkeervak loodst.

IN VEILIGE HANDEN

De nieuwe Jeep® Compass biedt een groot aantal optionele voorzieningen die het rijden niet alleen makkelijker, maar ook veiliger maken.

Keyless Enter-n-Go

Met uw persoonlijke elektronische sleutelhanger in uw zak of tas hoeft u alleen een hendel van een voorportier of de achterklep vast te pakken om de sloten te ontgrendelen. Om vervolgens de motor te starten, hoeft u slechts op de Start/Stop-knop te drukken terwijl u het rempedaal ingedrukt houdt.

Adaptieve cruise control

Adaptieve cruise control zorgt dat automatisch een veilige afstand tot uw voorligger wordt aangehouden. Bij een dreigende aanrijding brengt het systeem de auto gecontroleerd tot stilstand zonder dat u zelf hoeft in te grijpen.

Lichtsensor

Zodra het begint te schemeren of u een tunnel inrijdt, zorgt de lichtsensor dat automatisch het dimlicht en de achterlichten worden ingeschakeld. Wanneer het buiten weer licht genoeg is, wordt de verlichting automatisch uitgeschakeld.