Veiligheidstechnologie van de nieuwste generatie

De nieuwe Jeep® Compass beschikt over veiligheidstechnologie van de nieuwste generatie om de veiligheid van uzelf, uw passagiers en andere weggebruikers te waarborgen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Adaptive cruise control zorgt ervoor dat bij het handhaven van de ingestelde kruissnelheid ook altijd een veilige afstand tot voorliggers wordt aangehouden.

LANE KEEP ASSIST

LANE KEEPING ASSIST

Dit systeem waarschuwt u wanneer u onbedoeld van rijstrook lijkt te wisselen. Wanneer u niet zelf niet ingrijpt, voert het systeem zelfstandig een stuurcorrectie uit om de auto weer in een veilige baan te brengen.

HIGHWAY ASSIST SYSTEM

HIGHWAY ASSIST

De nieuwe Highway Assist-snelwegassistent van de Compass combineert de functies van de adaptieve cruise control en Lane Keep Assist om level 2 autonoom rijden op de snelweg mogelijk te maken. Het systeem regelt de snelheid op basis van de actuele snelheidslimieten en zorgt daarbij voor het aanhouden van een veilige afstand tot andere voertuigen. Camera's monitoren de rijbaanmarkeringen om de auto veilig in het midden van de rijbaan te houden.

Meer veiligheid voor iedereen

De rijassistentiesystemen van de nieuwe Jeep® Compass verhogen niet alleen de veiligheid voor uzelf en uw passagiers, maar ook voor andere weggebruikers.

Brandstofverbruik Jeep® Compass benzine- en dieselmodellen (l/100 km): 7,0 – 5,2; CO2-emissie (g/km): 159 – 135. Dit betreft typegoedkeuringswaarden daterend van 20 september 2021 die zijn bepaald op basis van de gecombineerde rijcyclus volgens de WLTP-testprocedure. Deze waarden dienen slechts ter vergelijking en kunnen afwijken van het verbruik onder reële rijomstandigheden. 

DRIVER DROWSINESS DETECTION

DRIVER DROWSINESS DETECTION

Driver Drowsiness Detection (alertheidsassistentie) herkent tekenen van concentratieverlies bij de bestuurder. Wanneer de waarden van de parameters die het systeem hiervoor vergelijkt met de waarden van 7 minuten eerder onder een bepaald minimumniveau komen, verschijnt er in het instrumentenpaneel een waarschuwingspictogram en klinkt er een akoestisch waarschuwingssignaal om de bestuurder aan te sporen een pauze te nemen.

AUTONOMOUS BRAKING WITH PEDESTRIAN RECOGNITION

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Autonomous Emergency Braking (noodstopassistentie) waarschuwt met een akoestisch signaal en een melding in het dashboard wanneer een aanrijding met een voetganger, fietser of andere weggebruiker dreigt. 

Wanneer de bestuurder zelf niet tijdig ingrijpt, bedient het systeem automatisch de remmen om een ongeluk te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken.

360°-camera

Het nieuwe parkeerhulpsysteem maakt gebruik van een 360°-camera die een virtueel beeld van bovenaf genereert om u een optimaal overzicht over de situatie te geven.

Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

360° CAMERA

JEEP® COMPASS

Ervaar de compass bij de dichtstbijzijnde dealer

JEEP® COMPASS BROCHURE

Download de Jeep® Compass brochure en prijslijst

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT