TRAIL-RATED®

Elk terrein overwinnen

De kwalificatie Trail RATED® wordt door Jeep® toegekend aan zijn 4x4-modellen die in een serie loodzware tests in sommige van de ruigste gebieden op aarde hun uitzonderlijke terreinprestaties hebben bewezen.

4x4 rijden

   Explore the Rubicon Trail

DE VIJF CATEGORIEËN

Klik op een symbool om meer te weten te komen over de zware eisen waaraan een Jeep® moet voldoen om de kwalificatie Trail Rated® te krijgen.

Tractie

Jeep® Trail Rated® 4x4-modellen beschikken over genoeg tractie om zelfs de zwaarste terreinomstandigheden ter wereld de baas te kunnen. Jeep® biedt op zijn voertuigen een grote verscheidenheid aan 4x4-systemen aan om alle off-road uitdagingen en rijomstandigheden het hoofd te kunnen bieden. De tractie wordt getest op ongebaande wegen, op wegdekken die door water, modder of sneeuw glad zijn geworden en op steile hellingen.

Voertuigen
Crawl Ratio
 
 

Waaddiepte

Laat u niet tegenhouden door een beetje water! Uw Trail Rated® Jeep® 4x4 is uitgerust met extra afdichtingen voor de elektrische installatie en de carrosserie, evenals een hoog geplaatste luchtinlaat. Deze voorzieningen helpen uw Jeep® rivierbeddingen en ondergelopen stukken land te doorkruisen die voor andere auto's onneembare obstakels vormen.

Voertuigen
Water Depth
 
 

Wendbaarheid en souplesse

Dankzij hun nauwkeurige besturing en de zorgvuldige afstemming van wielbasis, lengte en draaicirkel onderscheiden alle Jeep® 4x4-modellen zich door een grote wendbaarheid en souplesse. Hierdoor laten ze zich bijvoorbeeld met een verbazingwekkend gemak schadevrij door smalle kloven en over grote obstakels sturen zonder blik- of lakschade op te lopen.

Voertuigen
Wheelbase
Overall Length
Turning Radius
 
 

Aspendeling

Om in moeilijk begaanbaar terrein de gang er in te houden, is het belangrijk dat de wielen contact met de grond houden. Een grote aspendelhoek zorgt dat het wiel langer op de grond blijft en garandeert een maximale tractie als een of meer van de andere wielen loskomen van de grond bij het passeren van grote obstakels. De wielophanging zorgt voor een verdere verbetering van de offroad-prestaties door de flexibilteit, aspendelhoek en veerweg te optimaliseren.

Voertuigen
Ramp Travel Index
 
 

Bodemvrijheid

Het is prettig te weten wat uw Jeep® kan als het erop aankomt. Daarom worden Jeep® 4x4-modellen uitvoerig getest op hun vermogen om over obstakels te rijden, zoals boomstammen en alles wat er verder op uw pad kan komen. De testcriteria omvatten bodemvrijheid, voorste en achterste vrijloophoek, overloophoek en nog een paar details.

Voertuigen
Ground Clearance (running)
Approach Angle
Breakover Angle
Departure Angle
 
 
Back to top