4X4-SYSTEMEN

Mensen in staat stellen hun eigen weg te kiezen, dat is van oudsher de essentie van het merk Jeep®. Met ons ongekend uitgebreide aanbod aan geavanceerde 4x4-systemen zult u altijd en overal uw weg omhoog, omlaag, door of rondom vrijwel elk obstakel kunnen vinden. Alle Jeep® 4x4-modellen zijn ware kampioenen in het trotseren van alle weersomstandigheden, zodat u uitstekend voorbereid bent voor alles wat Moeder Natuur voor u in petto heeft.

Lees hier alles over de prestaties en werking van de verschillende 4x4-systemen:

Alle 4x4 systems 4x4 system beschikbaarheid
4x4 systemen

JEEP® ACTIVE DRIVE SYSTEM

Jeep® Active Drive is een geheel automatisch werkend systeem dat het soepel in- en uitschakelen van de vierwielaandrijving regelt bij elke rijsnelheid.

Meer   

RENEGADE

Beschikbaar op:
Longitude – Limited

 

WERKING VAN HET Jeep® ACTIVE DRIVE-SYSTEEM

Het systeem corrigeert zonder ingrijpen van de bestuurder overmatig over- of onderstuur en zorgt er op die manier voor dat in snel genomen bochten de koersstabiliteit gehandhaafd blijft.

Wanneer te gebruiken?

Hoge gearing: alle wegomstandigheden, inclusief natte of besneeuwde wegen, zand of grind.

MODEL DETAILS   

JEEP® ACTIVE DRIVE LOW

Jeep® Active Drive Low is gebaseerd op het Jeep® Active Drive-systeem en biedt in aanvulling daarop een lage gearing met een kruipreductie van 20:1 voor onovertroffen 4x4-prestaties.

Meer   

RENEGADE

Available on Beschikbaar op:
Limited - Trailhawk®

 

WERKING VAN HET Jeep® ACTIVE DRIVE LOW-SYSTEEM

De Select-Terrain®-tractieregeling van het systeem is uitgebreid met Hill Descent Control en het biedt bij de Trailhawk de extra keuzestand ‘Rock’ om ook de ruigste bergpaden te kunnen bedwingen.

Wanneer te gebruiken?

Hoge gearing: alle wegomstandigheden, inclusief natte of besneeuwde wegen, zand of grind. Lage gearing: omstandigheden die extra tractie bij lage snelheden vereisen, zoals het rijden van zware offroad-trajecten en situaties waarin extra aandrijfkoppel wenselijk is (bijvoorbeeld bij het uit het water trekken van een boot)

MODEL DETAILS   
4WD systemen

Jeep® ACTIVE DRIVE I 4X4-SYSTEEM

Het Jeep® Active Drive I 4x4-systeem is als enige in zijn klasse uitgerust met uitschakelbare achterwielaandrijving, een brandstofbesparende voorziening die automatisch de achteras loskoppelt wanneer geen vierwielaandrijving nodig is. Met de Selec-Terrain® tractieregeling kunt u de rijmodus kiezen die het beste bij de weg- en weersomstandigheden past: Auto, Snow, Sport en Sand/Mud. Het geavanceerde 4x4-systeem kent verder een Brake Lock Differential, een via de remsysteem werkende differentieelblokkering die ervoor zorgt dat u altijd verder kunt rijden, hoe zwaar het terrein ook is.

Meer   

CHEROKEE

Beschikbaar op de volgende Cherokee-modellen:
Longitude
Limited

 

WERKING VAN HET Jeep® ACTIVE DRIVE I 4X4-SYSTEEM

Het leven is onvoorspelbaar. Mochten er onverwacht obstakels op uw weg komen, dan is het prettig als u kunt vertrouwen op een Jeep® 4x4-systeem. Zoals het Jeep® Active Drive I 4x4-systeem. Gewoon voor het geval dat. Het met een single-speed tussenbak uitgeruste systeem werkt simpel, intelligent en uiterst doeltreffend: het controleert actief de wielslip en past automatisch de koppelverdeling aan, zodat u altijd over voldoende grip beschikt. Ook bij stortbuien, hevige sneeuwval of op verraderlijke modder- of gravelwegen.

Wanneer te gebruiken?

Hoge gearing: alle wegomstandigheden, inclusief natte of besneeuwde wegdekken, zand of grind.

MODEL DETAILS   

Jeep® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4-SYSTEEM

Het Jeep® Active Drive Lock 4x4-systeem behoort tot de standaarduitrusting van de Cherokee Trailhawk®. Het bezit alle kenmerken van het Jeep® Active Drive II 4x4-systeem, maar is daarnaast als eerste in zijn klasse uitgerust met een mechanische differentieelblokkering op de achteras. Verder is aan de auto de kwalificatie Trail Rated® toegekend, zodat hij geschikt is voor extreem offroad-werk. Zo beschikt hij in de eerste versnelling met lage gearing over een opmerkelijke 56:1 kruipoverbrenging om met maximale nauwkeurigheid hindernissen te kunnen nemen. Het Selec-Terrain® tractieregelsysteem biedt naast de vier gebruikelijke keuzestanden Auto, Snow, Sport en Sand/Mud een extra rijmodus Rock om ook de ruigste bergpaden te kunnen bedwingen.

Meer   

CHEROKEE

Beschikbaar op het volgende Cherokee-model:
Trailhawk®

 

WERKING VAN HET Jeep® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4-SYSTEEM

Jeep® Active Drive Lock 4x4 is een automatisch geregeld vierwielaandrijfsysteem dat de Cherokee Trailhawk® in staat stelt om avontuurlijke offroad-ritten te maken. De achterwielaandrijving is uitschakelbaar, maar wordt automatisch ingeschakeld zodra meer tractie nodig is. Het systeem is met hoge en lage gearing uitgerust en met een blokkeerbaar achterasdifferentieel voor de zwaarste offroad-omstandigheden.

Wanneer te gebruiken?

Hoge gearing: alle wegomstandigheden, inclusief natte of besneeuwde wegdekken, zand of grind. Lage gearing: omstandigheden die extra tractie bij lage snelheden vereisen, zoals het rijden van zware offroad-trajecten en situaties waarin extra aandrijfkoppel wenselijk is (bijvoorbeeld bij uit het water trekken van een boot).

MODEL DETAILS   

QUADRA-DRIVE® II 4X4-SYSTEEM MET ELSD OP ACHTERAS

Het Quadra-Drive® II 4x4-systeem met elektronisch geregeld sperdifferentieel (ELSD) in de achteras garandeert een superieure tractie onder alle weersomstandigheden en legendarische off-road prestaties in de beste traditie van het merk Jeep®. Voor normaal gebruik kunt u de rijmodus 'Auto' van het standaard gemonteerde Selec-Terrain®-tractieregelsysteem inschakelen, voor bijzondere rijomstandigheden hebt u de keuze uit de keuzestanden Sport, Snow, Sand/Mud of Rock. Quadra-Lift® voegt nog een extra dimensie aan deze ultieme vierwielaandrijving toe: met dit luchtveersysteem kunt u de bodemvrijheid vergroten voor betere offroad-prestaties of juist verlagen voor een betere wegligging en om brandstof te besparen.

Meer   

GRAND CHEROKEE

Beschikbaar voor de volgende Grand Cherokee-modellen:
Standaard op: Overland met diesel- of – Summit met diesel- of V8-benzinemotor

 

WERKING VAN HET QUADRA-DRIVE® II 4X4-SYSTEEM

Quadra-Drive® II is een actief, permanent 4x4-systeem dat uitermate geschikt is voor praktisch alle rijomstandigheden. Dit systeem maakt gebruik van de Quadra-Trac II®-tussenbak en heeft een elektronisch geregeld sperdifferentieel in de achteras voor optimale tractieprestaties. Quadra-Drive II beschikt over een lage gearing met 2,72:1 reductie en de tussenbak heeft een neutrale stand om de auto te kunnen slepen.

Wanneer te gebruiken?

Hoge gearing: alle wegomstandigheden, inclusief natte of besneeuwde wegdekken, zand of grind. Lage gearing: omstandigheden die extra tractie bij lage snelheden vereisen, zoals het rijden van zware offroad-trajecten en situaties waarin extra aandrijfkoppel wenselijk is (bijvoorbeeld bij uit het water trekken van een boot).

MODEL DETAILS   

QUADRA-TRAC II® 4X4-SYSTEEM

Prestaties scheppen vertrouwen. Het Quadra-Trac II® 4x4-systeem is uitgerust met een two-speed verdeelbak die van diverse sensoren informatie ontvangt om op een zo vroeg mogelijk moment beginnende wielslip waar te nemen en passende maatregelen te treffen. Wanneer een van de wielen begint door te slippen, zal onmiddellijk tot 100% van het beschikbare koppel naar de as met de meeste tractie worden gevoerd. Voor normaal gebruik kunt u de rijmodus 'Auto' van het standaard gemonteerde Selec-Terrain®-tractieregelsysteem inschakelen, voor bijzondere rijomstandigheden hebt u de keuze uit de keuzestanden Sport, Snow, Sand/Mud of Rock. Zo bent u ervan verzekerd dat u elke situatie aankunt.

Meer   

GRAND CHEROKEE

Standaard op de volgende Grand Cherokee-modellen:
Laredo
Limited
Overland (standaard op versies met V6-benzinemotor)

 

WERKING VAN HET QUADRA-TRAC II® 4X4-SYSTEEM

Quadra-Trac II® is een actief, permanent 4x4-systeem dat als normale vierwielaandrijving functioneert tot het moment dat er extra tractie is vereist. Het systeem reageert hierop door het koppelingspakket te activeren en zo tot 100% van het aandrijfkoppel naar de voor- of achteras te dirigeren. Quadra-Trac II® werkt nauw samen met het Brake Lock Differential en het Four-Wheel Brake Traction Control System. Deze via de remmen functionerende-systemen voor de differentieelblokkering en de tractieregeling zorgen voor veilige wielgrip onder alle weg- en weersomstandigheden. Het Quadra-Trac II 4x4-systeem beschikt over een lage gearing met 2,72:1 reductie en de tussenbak heeft een neutrale stand om de auto te kunnen slepen.

Wanneer te gebruiken?

In praktisch alle rijsituaties

MODEL DETAILS   

ROCK-TRAC® 4x4-systeem

Het Rock-Trac® 4x4-systeem werkt nauwkeuriger en zorgt voor meer aandrijfkoppel aan de wielen, wat ongeëvenaarde weg- en terreinprestaties oplevert. De Rock-Trac® 4:1 lage gearing en de kruipsnelheden geven de Rubicon een extra hoog aandrijfkoppel aan de wielen, wat het aanzienlijk gemakkelijker maakt om lastige obstakels als rotsblokken en boomstammen te overwinnen en steile hellingen te nemen.

Meer   

WRANGLER

Standaard op het volgende Wrangler-model:
Rubicon

WRANGLER UNLIMITED

SStandaard op het volgende Wrangler Unlimited-model:
Rubicon

WERKING VAN HET ROCK-TRAC® 4X4-SYSTEEM

Het leven is onvoorspelbaar. Mochten er onverwacht obstakels op uw weg komen, dan is het prettig als u kunt vertrouwen op een Jeep® 4x4-systeem, zoals het Active Drive I 4x4-systeem. Gewoon voor het geval dat. Het met een single-speed tussenbak uitgeruste systeem werkt simpel, intelligent en uiterst doeltreffend: het controleert actief de wielslip en past automatisch de koppelverdeling aan, zodat u altijd over voldoende grip beschikt. Ook bij stortbuien, hevige sneeuwval of op verraderlijke modder- of gravelwegen.

Wanneer te gebruiken?

Hoge gearing: alle wegomstandigheden, inclusief natte of besneeuwde wegdekken, zand of grind. Lage gearing: omstandigheden die extra tractie bij lage snelheden vereisen, zoals het rijden van zware offroad-trajecten en situaties waarin extra aandrijfkoppel wenselijk is (bijvoorbeeld bij uit het water trekken van een boot).

MODEL DETAILS   

COMMAND-TRAC® 4X4-SYSTEEM

Het Command-Trac® 4x4-systeem is gemaakt om de moeilijkste uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Wanneer vierwielaandrijving is vereist, zoals bij offroad-gebruik of het rijden op gladde wegen, biedt het beproefde, tijdens het rijden inschakelbare systeem met zijn NV241 GII-tussenbak uitkomst. De lage gearing met 2,72:1 reductie maakt het mogelijk om rotsblokken te overwinnen en de tussenbak heeft ook een neutrale stand om de auto te kunnen slepen. Een Wrangler met Command-Trac 4x4-systeem staat garant voor ultiem offroad-plezier en biedt u de vrijheid om te gaan waar het avontuur u naartoe brengt.

Meer   

WRANGLER

Standaard op de volgende Wrangler-modellen:
Sport - Sahara

WRANGLER UNLIMITED

Standaard op de volgende Wrangler Unlimited-modellen:
Sport - Sahara

WERKING VAN HET COMMAND-TRAC® 4X4-SYSTEEM

Command-Trac® 4x4 zorgt dat het aandrijfkoppel in een 50/50-verhouding over de voor- en achteras wordt verdeeld in situaties waar extra tractie is vereist, zoals offroad-gebruik, gladde wegen enz. Voor extra stevigheid is het huis van de hoofdbak met 18 bouten vastgezet.

Wanneer te gebruiken?

Hoge gearing: alle wegomstandigheden, inclusief natte of besneeuwde wegdekken, zand of grind. Lage gearing: omstandigheden die extra tractie bij lage snelheden vereisen, zoals het rijden van zware offroad-trajecten en situaties waarin extra aandrijfkoppel wenselijk is (bijvoorbeeld bij uit het water trekken van een boot).

MODEL DETAILS   
Back to top